Igra s kartami Gwent dobila še zadnjo posodobitev

Mini igric znotraj večjih naslovov se načeloma izogibam in morda ravno zaradi tega nisem nikoli zares poprijel za kakšno od Yakuza iger. Vendar pa rad pri tej moji navadi obstajajo tri izjeme: igranje Pazaaka v igrah Star Wars: Knights of the Old Republic 1 in 2, poker s kockami v igri The Witcher 2 in Gwent v igri The Witcher 3: Wild Hunt.

Gwent je tista mini igra, ki je postala izjemno popularna in razvijalec CD Projekt RED je želel to priljubljenost izkoristiti, zato je zadevo spočel kot ločen večigralski naslov, ki bi nato lahko uspešno konkuriral Blizzardovemu izumu Hearthstone.

Igra je izšla leta 2018 in naletela na mešan odziv, razvijalec CDPR pa je nato začel delati na posodobitvah in dodatkih, nakar je leta 2020 zopet izdal ločen naslov Thronebreaker, ki je ohranil mehanike Gwenta in te sparil z novo enoigralsko kampanjo. Nato so lani spočeli še en takšen ločen naslov, le da je ta skočil v žanr rogue-like in se je imenoval Gwent: Rogue Mage.

Večigralski Gwent je medtem nemoteno deloval naprej, a zdaj se njegova pot zaključuje. CD Projekt RED je namreč za igro izdal posodobitev 11.10, ta pa je tudi zadnja uradna zaplata, ki bo prišla iz njihovih rok. Ultimativno je tako Gwent deloval 5 let in po popularnosti ni mogel zrušiti Heartstona, ki je izjemno trdoživ in še danes služi lepe denarce.

Gwent bo sicer še naprej deloval, le da bodo zdaj spremembe in uravnoteženja delali sami igralci. Veterani, ki si lastijo vsaj stopnjo Prestige 1, bodo mesečno lahko glasovali glede sprememb določenih kart, nakar se bodo v enem mesecu spremenile vsaj 3 ali maksimalno 15 kart. Kako točno bo to videti si lahko bolj podrobno preberete na uradni strani.

Ekipa, ki je do sedaj delala na tej igri, bo razdeljena na druge projekt, ki jih trenutno ustvarja razvijalec, vendar brez žrtev ne bo šlo, saj bo do konca leta odpuščenih nekje 30 delavcev. CD Projekt RED sicer pravi, da Gwent ne bo ostal povsem pozabljen, saj se bodo v nujnih primerih spravili delati kritične popravke, ki bi zaradi posodobitev operacijskih sistemov ponovno omogočili delovanje ali pa zakrpali nove varnostne luknje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime