Igra Slender: The Arrival se je vrnila v prenovljeni obliki znotraj pogona Unreal Engine 5

Grozljivka Slender: The Arrival te dni praznuje že svojo 10. obletnico, kar me je nemalo presenetilo, saj nisem imel niti približno občutka, da je od izida originala minilo že celo desetletje. A čas teče neusmiljeno naprej in z njim se spreminjajo tudi navade igralcev, saj Slender dandanes niti približno ni tako popularen, kot pa je bil ob svojem rojstvu.

Začetki grozljive pojave Slender Mana segajo v daljno leto 2009, ko ga je nekdo izrisal na internetnem forumu, a tisto pravo popularnost je ta misterizona figura dobila z rojstvom YouTube serije Marble Hornets, ki je spremljala potovanje srednješolca Alexa Kralija, ki se je spravil delati svoj prvi film, a ga je medtem začel zasledovati Slender Man, ta pa ga je nato postopoma spravil ob pamet.

Iz tega je nato leta 2012 nastala igra Slender: The Eight Pages, ki je hitro postala na račun streamerjev, saj so ti vse preradi vreščali v kamere, medtem ko so iskali 8 strani, vmes pa jih je zasledoval čedalje bolj agresiven Slender Man. Samo leto kasneje se je rodilo nadaljevanje Slender: The Arrival in ravno tega je razvijalec Blue Isle Studios obnovil znotraj pogona Unreal Engine 5, vsem lastnikom originala pa je stvar ponudil kot brezplačno posodobitev 10th Anniversary Update, igra pa je zdaj na voljo za nakup tudi na trenutni generaciji konzol.

Poleg grafične prenove, ki je zdaj občutna lepša, smo dobili tudi popolnoma novo poglavje igre, imenovano Nightmare. V tem bomo igrali očeta protagonista Charlija Mathesona, ki je, tako kot njegov sin, naletel na grozote Slender Mana, te pa ga bomo povlekle v objem norosti.

Blue Isle Studios te predelave ni spočel kar tako po naključju, saj imajo s franšizo Slender kar nekaj načrtov. Trenutno namreč delajo na večjem dodatku, ki bo igri dodal tri povsem nova poglavja, izid pa je zaenkrat načrtovan za drugo četrtino leta 2024. Prav tako nameravajo v igro implementirati sodelovalni igralni način, kjer boste grozote lahko podoživeli s kakšnim prijateljem, prav tako pa nameravajo spočeti orodje za izdelovanje modov, ki bo nato na voljah tako na PC-ju kot tudi konzolah.

Če morda še nikoli prej niste izkusili originala in iščete neko novo izkušnjo za Noč čarovnic si zdaj lahko igro privoščite na Steamu s popustom, ki ceno zniža na 13,65 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime