ChatGPT lahko zdaj dostopa do interneta

Popularni pogovorni program z umetno inteligenco ChatGPT je zdaj postal toliko bolj uporaben, saj ga je podjetje OpenAI osvobodilo umetno postavljenih spon, ki so mu sicer dodale znanje interneta, a je bila njegova baza podatkov nazadnje osvežena septembra 2021. Redni uporabniki tega programa ste zagotovo že večkrat naleteli na oviro, da ste ChatGPT povprašali o nekih aktualnih dogodkih in izdelkih, nakar vam je samo žalostno odvrnil, da teh informacij nima, saj ne more dostopati do interneta.

Teh ovir ni zdaj več, saj je OpenAI spočel posodobitev, ki so ubožca potegnili iz teme in zdaj je njegova uporabnost eksponentno narasla, saj lahko dostopa do vseh informacij, ki jih trenutno ponuja internet.

OpenAI je sicer programu že na začetka leta ponudil možnost brskanja po spletu, a je bila nato ta funkcija umaknjena, saj je falot lahko dostopal tudi do vsebine plačljivih člankov in je to nato lahko izpisal uporabniku. OpenAI je nato zadevo umaknil in spravil v beta testiranje, do tega pa so lahko dostopali vsi tisti, ki so se naročili na Plus in Enterprise naročnini. To se zdaj ni spremenilo, a zdaj naročnikom ni treba več vklapljati beta funkcije, saj je ta na voljo že privzeto.

Žal brskanje po spletu ni na voljo za vse tiste, ki ChatGPT želite uporabljati brezplačno, saj se boste ti za zdaj morali zadovoljiti z verzijo 3.5, ta pa je še vedno ujeta v znanje interneta do septembra 2021. Za kaj več bo treba plačati naročnino Plus, ta pa mesečno stane 20 €, alternativno pa lahko skočite v uporabo aplikacije Bing Chat, ki jo zadaj napaja ChatGPT 4, vendar pa rezultati niso povsem identični.

Naročniki ChatGPT-ja so obenem prejeli možnost beta testiranja slikarskega programa DALL-E 3, ki ga prav tako nadzoruje OpenAI in omogoča kreiranje raznoraznih slik in risb glede na pisni ukaz uporabnika. Za uporabo DALL-E-ja je bilo treba prej obiskati ločeno stran, zdaj pa se vse to nahaja znotraj ChatGPT-ja, tako da uporabnikom ni treba preklapljati med dvema stranema oziroma aplikacijama.

Tudi za uporabo DALL-E 3 programa bo treba plačati naročnino Plus, a spet tu rešitev ponuja Microsoft, ki preko Binga ponuja izrisovanje risb na ukaz uporabnika, umetno inteligenco pa zadaj poganja DALL-E 3.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime