Ruski studio pobegnil iz domovine, saj želi ustvariti igro z nunami

Studio Odd Meter prihaja iz Rusije in je že eno leto razvijal svojo novo igro Indika, nakar so se jim vsi načrti zrušili na glavo. Rusija je namreč februarja lani sprožila vojaški napad na Ukrajino, posledice tega dejanja pa poznamo vsi: tisoče mrtvih ter zaostreno sovraštvo do naših vzhodnih sosedov.

Razvijalec Odd Meter se z napadom ni strinjal, a tega ni smel javno izraziti, zato je enostavno prebegnil v druge državo – v tem primeru jih je večina skočila v Kazahstan, še prej pa so se spravili na tiste redke proteste znotraj države, ki pa so bili hitro zatrti. Nekaj članov ekipe je bilo ob tem tudi aretiranih, a so kasneje bili izpuščeni na prostost, nakar so jo hitro popihali iz države, saj bi bili drugače lahko hitro vpoklicani v vojsko, nakar bi bili poslani na fronto.

Pobeg je bil uspešen in tako se je lahko nadaljevalo delo na igri Indika, ki je včeraj dobila prvi napovednik. Stvar je vsekakor unikatna, saj takšne pripovedi v alternativni zgodovini Rusije iz 19. stoletja v igričarskem formatu ne vidimo ravno pogosto. Nastopali bomo v vlogi mlade nune, ki pa dvomi v svojo vero, zaradi česar kmalu pobegne iz samostana, na poti pa jo spremlja pobegli kaznjenec. Ta ji pove, da pozna nekoga, ki bi lahko pomagal pri njeni bitki z njenimi dvomi glede njene vere in skrivnostnega bitja, ki jo zasleduje, ta neznani pomagač pa svoje znanje in veščine črpa iz svetega artefakta.

Sliši se hudo zanimivo in tudi napovednik pokaže nekaj izsečkov igranja, ki povlečejo k gledanju, hkrati pa so bizarni, malce zasanjani in spominjajo na nekaj iz epizod serije Twin Peaks. Pri minuti in 31 sekund lahko vidimo nekoga, ki se sredi snega opoteka in igra na pozavno, kar je že samo po sebi prizor, ki ga je vredno izkusiti.

Bizarnost ni naključna, saj je šef studia Dmitry Svetlow po poklicu arhitekt in tudi nekaj drugih članov ima izkušnje samo iz gradbeništva. Skupaj z dejstvom, da ima Indika ruske korenine to pripelje do napovednika, ki ga zahodno občinstvo ni vajeno in vse skupaj je začelo dišati po kultni klasiki tipa Pathologic.

Dmitry pravi, da se po izidu zelo verjetno ne bo vrnil v domovino, saj bo Indika imela marsikaj za povedati skozi pravoslavno cerkev, ki naj bi bila v Rusiji močno propagandno orodje za vojno, zaradi kritiziranja “posebne vojaške operacije” pa greš tam lahko za zapahe do 20 let.

Indika ima zaenkrat napovedan izid v 2024 in sicer za PC in konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X, del prihodkov pa bo šel v dobrodelne namene za vse otroke, ki jih je prizadel trenutni spopad dveh držav.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime