Alan Wake 2 bo na PC-ju zahteval vsaj grafično kartico RTX 2060

Približuje se izid igre Alan Wake 2 in po impresivnih napovednikih je postalo hitro jasno, da bo tale zadeva prinesla tudi grafično podobo naslednje generacije. To niti ni tako čudno, saj za razvojem stoji razvijalec Remedy Entertainment, ki nas z grafiko navdušuje že vse od leta 2001, ko so splavili igro Max Payne. Tudi njihov zadnji naslov Control je bil v tem pogledu presneto impresiven in je bila tudi ena prvih iger, ki se je ponašala z osvetlitvijo ray tracing.

Alan Wake 2 naj bi bil nov korak na njihovem potovanju snovanja čudovitih iger, a to bo zahtevalo svojo ceno. Razvijalec je namreč pred kratkim objavil uradne sistemske zahteve za PC in ob teh je postalo jasno, da bodo svoje strojčke primorani nadgraditi tudi tisti najbolj trmasti PC-jaši.

Zgornja razpredelnica je odlična, saj lepo razporedi zahteve na ločljivosti in grafične nastavitve, ob te pa pripiše tudi zahtevane strojne konfiguracije. Zahteve so razdeljene na “običajne” in tiste, ki bodo vsebovale tudi ray tracing osvetljevanje in pri vseh teh je zanimivo dejstvo, da je treba posedovati procesor AMD Ryzen 7 3700X ali primerljivo Intelovo izvedenko, razen pri tistem res najnižjem minimumu, kjer je dovolj že Intel i5-7600K ali primerljiv AMD-jev procesor. Enaka je tudi zahteva po pomnilniku, saj je povsod, tudi pri maksimalni ray tracing obremenitvi pri ločljivosti 4K, dovolj že 16 GB pomnilnika.

alan wake 2

Največja razlika se kaže, jasno, pri grafičnih karticah in kar je tu še posebej zanimivo je dejstvo, da so izostale popularne grafične kartice GTX 1060, 1070 in 1080 ter AMD-jeva serija Radeon 5000. Minimalno bo za igranje treba imeti vsaj RTX 2060 ali pa Radeon RX 6600, kar bo pri grafični nastavitvi “Low” in v ločljivosti 1080p dovolj za stabilnih 30 sličic na sekundo.

GTX 1080 je danes resda star že 7 let, vendar pa je njegov izostanek iz minimalnih zahtev vseeno malce bizaren. Očitno za to obstaja tehten razlog, saj je Remedyjeva zaposlena Lea – Newin naknadno izjavila, da seriji kartic GTX 1000 in Radenon 5000 ne podpirata “mesh” senčilnikov, ki so nujni za delovanje te igre. Lea je kasneje izjavo izbrisala, a zdi se, da lastniki teh grafik igre sploh ne bodo zmožni zagnati ali pa bodo ob igranju trpeli resne grafične težave.

Na končne vtise ne bo treba čakati dolg, saj Alan Wake 2 izide že 27. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime