Resničnostni šov Squid Game: The Challenge dobil prvi napovednik

Squid Game ni bila samo hudo dobro gledana serija, bila je to namreč najbolj gledana serija v zgodovini pretočnega servisa Netflix. Dober dosežek za zadevo, ki je bila spočeta v korejskem jeziku in v sebi ni vsebovala imen slavnih Hollywoodskih igralcev. Njen uspeh gre tako na račun zanimive zgodbe, ki je postregla s kar nekaj preobrati, čeprav se je meni osebno proti koncu zadeva malce razvodnela, saj bi bilo bolje, da bi identiteta tistih, ki nadzorujejo to tekmovanje, ostala skrita.

Morda bi se z mano strinjal tudi ustvarjalec Hwang Dong-Hyuk, ki pa je imel Squid Game zamišljen za samo eno sezono, nakar ga je po huronskem uspehu začel preganjati Netflix, dokler ni končno uklonil njihovim zahtevam in privolil v izdelavo nadaljevanja.

Kdaj bo ta prišel še ni znano, se bomo pa vmes pozabavali v resničnostnem šovu Squid Game: The Challenge, ki je včeraj prejel svoj prvi napovednik. Ustvarjalci so vzeli vse, kar je iz serije Squid Game naredilo unikatnega in to vrgli v koš, tako da je pred nami ostal samo še en resničnostni šov, ki bi se brez slavne predpone izgubil v poplavi takšnih televizijskih izdelkov.

Produkcijsko ekipo je sicer treba pohvaliti za ustvarjanje lokacij, ki so resnične kopije tistih iz filmov in pred kamerami bomo ugledali nekaj tistih najbolj slavnih iger kot je skakanje po platformah, ki se ti nato vdrejo pod nogami, igra semaforja in vlečenje vrvi. Seveda v tem šovu kazen za neuspeh ne bo smrt, ampak samo žalost igralca, ki bo moral opustiti gonjo za glavno nagrado v vrednosti 4,56 milijona dolarjev.

Vendar pa The Challenge vse skupaj zasmrdi z neumnimi reakcijami igralcev, saj že sam napovednik vsebuje vsaj pet kadrov, ko nekdo s šokiranim obrazom in dlanjo čez usta vidi neko novo dogajanje, kot da niso nikoli prej pogledali 1. sezone serije. Nakar so tu bedarije kot so intervjuji s tekmovalci, ki pred kamero govorijo o zavezništvih in izdajah, zaradi česar se izgubi tisti občutek nevarnosti, ki ga je pričarala originalna serija.

Nihče ni od zadeve pričakoval, da se bodo tekmovalci borili za življenje, vendar pa je po drugi strani bila to glavna poanta serije: razkol med bogatim in revnim slojem, ki je problem še posebej v Južni Koreji in ta prepad je tako velik, da bi nekateri tvegali celo svoja življenja, da bi ga ja lahko na nek način preskočili. Serija je bila tako močna kritika socialnega režima znotraj domače države, medtem ko je The Challenge samo nek resničnostni šov, ki mu je ironija tega, da je pred nas porinil obupance, ki se borijo za neko nagrado, zagotovo šla čez glavo.

Squid Game: The Challenge se bo na Netflixu začel predvajati 22. novembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime