Mike Tyson in Muhammad Ali se končno srečata v ringu prihajajoče igre UFC 5

Eno največjih vprašanj športne zgodovine bo za vedno ostalo neodgovorjeno, čeprav še danes redno sproža burne debate. Vprašanje se nanaša na dva titana boksa in kdo bi v potencialnem boju med njima na koncu držal dvignjeno rokavico: Mike Tyson ali Muhammad Ali?

Borca sta za svoj čas veljala za najboljša boksarja svoje ere, vendar pa se zaradi starostnih razlik nikoli nista srečala v ringu, čeprav sta drug do drugega gojila ogromno spoštovanja. Ali je bil na vrhuncu svoje kariere nekje leta 1967, medtem ko je Tyson svojo vladavino začel leta 1987.

Teh 20 let razlike bo zdaj poskušala izničiti igra, vendar žal ta ne bo simulacija boksa. Namesto tega se bo treba zadovoljiti z naslednjim poglavjem izjemno popularne športne lige UFC, za katero bo založnik EA spočel novo igro UFC 5.

In v tej bosta zaradi nekega razloga poustvarjena tudi slavna boksarja Mike Tyson in Muhammad Ali. Igra je zdaj že zunaj, IGN pa se je odločil deliti igralni posnetek, kjer v oktagon stopita dve legendi in poskušata za vedno odgovoriti na to večno vprašanje.

Treba je priznati, da je vredna gledanja vsaj uvodna sekvenca. Tyson in Ali sta dobila prepričljivi grafični poustvaritvi in vsaj v digitalni obliki lahko zdaj vidimo, kako bi bila videti alternativna zgodovina, kjer bi oba borca prispela v ring in to v svojih najboljših letih. Žal se iluzija nato zlomi, ko se začne sama borba, ki je v UFC 5 videti nerodno, oba borca pa preprosto nista primerna za takšen ring.

Ironično bi ravno EA lahko spočel pravo animacijo in spopad teh dveh borcev, ki bi nosila prepričljivo grafično podobo. Založnik je namreč spočel kar nekaj delov simulacij boksa Fight Night, a žal smo zadnji del Fight Night Champion dobili daljnega leta 2011, EA pa je od takrat opustil to serijo in ni z ničemer namignil, da jo namerava spet obuditi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime