Predelava igre Star Wars: Dark Forces dobila datum izida

Leta 1995 se je rodila čisto prva prvoosebna streljanka znotraj znanstveno-fantastičnega vesolja Vojna zvezd. Razvijalec LucasArts je takrat spočel igro Star Wars: Dark Forces, kjer je v glavni vlogi nastopal povsem novi junak Kyle Katarn, ta pa je takrat dobil standardno nalogo: pridružiti se upornikom in za vedno premagati zlobni Imperij. Kyle je nato svoje avanture nadaljeval še v Dark Forces II, kasneje pa je skočil v tudi malce novejše igre Jedi Knight, njegova originalna kampanja pa se je medtem zapisala v anale igričarske zgodovine.

In bo zdaj ponovno obujena, saj se je do kode in pravic dokopal studio Nightdive Studios in takoj ko vidimo ime tega razvijalca zraven nekega projekta nam je jasno, da bomo dobili predelavo. In tako bo tudi v tem primeru, saj se pripravlja predelava Star Wars: Dark Forces Remaster, ki je že dobila en napovednik, zdaj pa smo prejeli tudi datum izida, ki se bo zgodil 28. februarja 2024.

Morda je stvar v napovedniku kakšnemu gledalcu še vedno videti zastarelo, vendar pa je treba opomniti, da tale predelava ne bo tako velik projekt, kjer bi razvijalec vse skupaj ponovno zgradil in notri vdelal moderne elemente prvoosebnih streljank. So pa nadgradnje vseeno konkretne, saj so teksture prenovljene, osvetlitev je boljša, dodane pa so bile tudi stvari kot je podpora kontrolerjem, igra pa bo tudi podpirala ločljivost 4K in bo zmožna igranja pri 120 sličicah na sekundo.

Razvijalec je poleg vsega prenovil tudi vmesne sekvence, ki so bile narejene v močno stisnjenem video formatu, tega pa bi bilo na sodobnih monitorjih neprijetno gledati. Prenovljene sekvence se stilsko malce razlikujejo od originala, kar je nekatere oboževalce že razočaralo.

Nightdive Studios trenutno dela še na dveh projektih. Prenovo bo dobila igra Turok 3, pred kratkim pa smo dobili tudi nov napovednik za osveženi System Shock 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime