Na področju modov iger Dark Souls 1 in 2 je zopet pestro

Originalni Dark Souls je postal slaven na račun svoje težavnosti, vendar pa se trik njegove privlačnosti ne skriva samo v tem. Tisti, ki se niso ustrašili izziva in so se vseeno upali stopiti v njegov svet so ugotovili, da ta igra skriva tudi naravnost čudovit svet – s stopnjami, ki so med sabo prepletene in organsko povezane. Tako ima igralec občutek, da je res stopil v neko izumrlo fantazijsko deželo, ki pa ne vsebuje nalagalnih zaslonov in nekaj magičnega je na temu, ko ob prvem igranju odkleneš neka vrata, nakar ugotoviš, da si si preko njih odklenil bližnjico do že prej obiskanega taborišča.

Drznil bi si trditi, da je ravno ustvarjanje teh prepletenih stopenj največja privlačnost Dark Souls iger in so nekaj, kar zna ustvariti samo razvijalec FromSoftware. Njihov slog je poskušalo kopirati že kar nekaj iger in čeprav smo dobili nekaj dobrih zadev, lahko že zdaj stavim, da v Lies of P nikoli ne bomo odkrili takšno mero skrivnosti in podrobnosti, ki jih skriva prvi Dark Souls.

Skratka, gre za resnično igričarsko klasiko, ki je leta 2018 dobila manjšo predelavo Remastered, zdaj pa modderska skupina Fromsoftserve dela na predelavi predelave. Gre za oboževalce, ki so naravnost zaljubljeni v vse podrobnosti, ki jih dostavi originalni Dark Souls, zato so se spravili samo še obogatiti vse njegove detajle, brez da bi preveč posegali v originalno vizijo avtorjev. Mod DSR Graphics Overhaul je tako prenovil teksture, a se hkrati spravi v takšne malenkosti kot je dodajanje trave na posamezne stopnje, zaživele so dinamične sence, okna v Anor Londoju pa so zdaj dejansko prozorna.

Še bolj zanimiva pa je njihova prenova razsežnosti sveta. Meja izrisovanja je zdaj večja, tako da lahko dejansko vidimo oddaljene stopnje, ki so resnične lokacije. Dober primer tega je most, kjer porazite šefa Taurus Demona, saj zdaj lahko vidite navzdol in fizično lahko vidite osovražnega šefa Capra Demona. Ne samo da ga lahko vidite, vanj lahko tudi zmečete nekaj granat in si tako pridobite lahko zmago.

Zanimivo je tudi področje igre Dark Souls 2, ki prav tako še vedno dobiva nove mode. Pisali smo o enemu, ki povsem obnovi grafično podobo igre, zdaj pa je novo verzijo prejel največji mod Seeker of Fire. Ta posodobitev je tako ogromna, da ji je avtor nadel kar ime 2.0, gre pa za tako velik mod, da ta prenovi skoraj vse aspekte igre: dodani so novi šefi in napredovanje skozi stopnje je zdaj nekoliko spremenjeno, tako da se vse skupaj čuti kot nova izkušnja. Za igranje boste potrebovali kopijo igre Dark Souls: Scholar of the First Sin, mod pa lahko prevzamete tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime