Predelava igre Ark: Survival Evolved zdaj na voljo za igranje

Igra Ark: Survival Evolved je ena redkih iger, ki je kljub njeni neizmerni popularnosti na svojem PC-ju nisem zagnal niti enkrat. Stvar se je uradno rodila leta 2014 in to znotraj programa Early Access, nakar je v verziji 1.0 izšla leta 2017, a takrat se mi je že izteklo potrpljenje glede poplave Early Access iger, ki so za povrh še vse ciljale isti preživetveni žanr nabiranja surovin in kovačenja, zraven pa je bilo treba v večigralstvu treba trpeti druge igralce.

6 let kasneje se celotna zgodba ponavlja, a tokrat v malce lepšem paketu. Ark: Survival Evolved je namreč zaradi nekega razloga dobil predelavo znotraj pogona Ark: Survival Ascended, stvar pa je zdaj na voljo za nakup za ceno dobrih 40 € in, ne boste verjeli, tudi ta predelava je zdaj stopila v obdobje Early Accessa. Razvijalec Studio Wildcard je očitno velik privrženec tradicij.

Stvar sicer ni videti napačno, saj nam zgornji napovednik pokaže čudovito grafično podobo, ki pa bo seveda precej bolj zahtevna od originalne igre, ki je zdaj še vedno na voljo za igranje in vsebuje veliko manj hroščev. Tudi premisa tega preživetvenega naslova ni slaba, saj bolj redko vidimo igričarske izkušnje, kjer imamo na enem mestu združene ogromne dinozavre, titanske pajke in celo zmaje, te pa poskušamo podrediti s pomočjo lokov, sulic in modernih brzostrelk.

Kljub temu pa je predelava nekam čudna odločitev, saj Studio Wildcard že dolgo dela na nadaljevanju Ark 2, ki naj bi izšlo enkrat v 2024, zato bi človek mislil, da želijo vse igralce preseliti na novo igro a zdaj bodo očitno vzdrževali dva naslova hkrati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime