Manor Lords je zanimiva strategija, ki meša prvine iger Total War in Age of Empires

Razvijalec Slavic Magic je leta nazaj prišel do zelo zanimive ideje: kaj če bi v enem naslovu združil vse tiste najbolj zanimive prvine iger Age of Empires in Total War, nakar bi vse skupaj začinil z globino političnega zabadanja noža v hrbet, ki ga omogočajo igre Crusader Kings? Vse to se slišijo kot samo pobožne želje nekoga, ki si upa sanjati, a ni nikoli resneje pograbil za razvoj iger.

Vendar pa je Slavic Magic iz drugačnega testa in včeraj se je na spletu rodil nov napovednik za igro Manor Lords, prikazano pa je presneto impresivno za studio, ki ga v bistvu sestavlja en sam človek.

Manor Lords nas postavi v 14. stoletje, naši začetki pa bodo bolj skromni, saj bomo najprej skrbeli samo za vasico, ki bo poskušala preživeti. Ves čas nam bodo grozili razbojniki, za povrh pa se je na severu dežele udomačil en baron, ki želi okoliško zemljo pridobiti preko svojih grabežljivih prstov.

Zato se bo treba podvizati in začeti graditi. V tem pogledu igra močno zadiši po Age of Empires, saj bomo lahko postavljali zgradbe, gradili ceste in nadzorovali kmete, ki jih bo treba ves čas pošiljati po novih opravkih, saj vam njihova brezdelje samo ponudi nova lačna usta. Vendar pa bo stvar v tem pogledu precej bolj globoka kot pa Age of Empires, saj bo treba skrbeti za pridelek in rodovitnost zemlje, če pa boste naokoli posekali preveč gozdov, boste s tem odgnali tudi divjad, ki vam bo zelo prav prišla za vsakodnevni golaž lačnih prebivalcev.

Seveda se ne bo vse vrtelo samo okoli pobiranju paradižnikov, saj vam bodo banditi redno ogrožali življenja prebivalcev in trgovskih poti. Na kup bo treba zbrati nekaj sekir in vil, nakar bodo hlapci postali prava vojska, ki jo bomo nadzorovali v maniri iger Total War – torej ogromne bitke, kjer veliko šteje postavitev čet in sistem spopadanju v načinu kamen-papir-škarje.

Za povrh bo treba vmes sklepati zavezništva z drugimi vasmi ali pa se odzivati na razne izdaje, ki jih boste lahko počeli tudi sami. To boste lahko počeli na lep ali pa grd način, vsak od teh pa bo prinesel svoje posledice – če boste vsakemu grozili bo to prineslo določen uspeh, a slej ko prej bo nekomu prekipelo in bo udaril nazaj, če pa boste vsem ugajali pa znate izpasti šibki in postanete žrtev izdaj.

Manor Lords je hkrati videti čudovito in kar malce težko verjamemo, da na tem projektu dela samo en človek. Hkrati pa to ni samo nek prototip, saj ima Manor Lords začrtan izid za 26. april 2024, ko se bo pojavil na Steamu, a sprva le v sistemu Early Access. Na voljo bo tudi znotraj naročnine Game Pass, načrtovana pa je tudi splavitev na konzoli Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime