Steam je obnorela nova večigralska streljanka The Finals

Žanr večigralskih prvoosebnih streljačin sicer redno dobiva nove naslove, a daleč za nami so časi, ko sta morala Quake in Unreal Tournament vsako leto izdajati nadaljevanja, da sta lahko ohranjala igralni bazi. Dandanes so na vrhu popularnosti zasidrani naslovi, ki so že stari nekaj let, frišno vsebino dobivajo preko sezonskih prepustnic, skozi leta pa so igralno formulo že tako izpilili, da jim sveže spočeti naslovi težko konkurirajo.

Vendar pa se dogajajo tudi izjeme, saj si tudi veterani teh večigralskih zabav vsake toliko zaželijo nekaj svežega, če je le novinec dovolj kvaliteten in zna ponuditi nekaj novega. Frišen veter je zdaj prispel iz strani razvijalca Embark Studios, ki že s svojim prvim naslovom The Finals nase vleče tisoče igralcev in je trenutno med najbolj igranimi naslovi Steama.

Embark Studios v sebi vsebuje veteranska imena, saj je studio leta 2018 ustanovil Patrick Söderlund, nekdanji šef razvijalca DICE, ki še danes skrbi za franšizo Battlefield, pri ustanovitvi pa se mu je pridružil Rob Runnesson, ki je pri DICE ravno tako igral pomembno vlogo. Par je nato k sebi privabil še nekaj drugih talentiranih razvijalcev in produkt njihovega dela je The Finals, skupinska večigralska streljanka, ki ponuja zanimive stopnje in je v napovednikih videti kot Overwatch na steroidih, vse skupaj pa krasijo še stopnje, ki jih je preko izstrelkov moč skoraj popolnoma porušiti.

the finals

Visokooktanska akcija, ki omogoča tudi rušenje sten in tal je včeraj skočila v odprto beto in že v prvem dnevu na Steamu nase privlekla več kot 128k igralcev. Beta je zaživela tudi na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X, The Finals pa podpira navzkrižno igranje, tako da se boste lahko s prijatelji streljali na istih strežnikih.

Če se želite tudi sami udeležiti te kaotične zabave lahko to naredite na dokaj preprost način. Na konzolah znotraj trgovin poiščite vnos The Finals, na Steamu pa lahko skočite na uradno stran in kliknite gumb “Request Access”. Opozorilo sicer pravi, da boste v igro povabljeni samo takrat, ko vam bo razvijalec odobril dostop, a to lahko zanemarite, saj vam je dostop odobren instantno, nakar morate samo še prenesti slabih 14 GB podatkov. Beta se bo zaključila 5. novembra.

The Finals zaenkrat še nima datuma izida, a glede na to, da se že zdaj testira strežnike in da je igralna baza tako bogata, bi bili res presenečeni, če igra ne bi izšla letos. Ko se bo to zgodilo bo za igranje povsem brezplačna, a bo seveda treba odšteti evre za sezonske prepustnice.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime