Baldur’s Gate 3 je tako popularen, da se je pojavil tudi v epizodi South Parka

Priljubljena risana serija South Park se je v svoji bogati zgodovini že večkrat dotaknila videoiger in iz tega smo dobili kar nekaj legendarnih epizod. Verjetno najbolj slavna je epizoda, naslovljena Make Love, Not Wacraft, kjer se Kyle, Cartman, Stan in Kenny zoperstavijo najedajočemu igralcu, ki jim je grenil življenje znotraj MMO-ja World of Warcraft, a enako zabavna je epizoda Guitar Queer-O, kjer se ustvarjalci ponorčujejo iz odvisnosti do iger in franšize Guitar Hero.

Ti epizodi sta bili spočeti takrat, ko sta bili omenjeni igri na vrhuncu popularnosti, kar pomeni, da če si omenjen v South Parku, potem je tvoj izdelek postal nekakšen kulturni fenomen, ki je tako velik, da se splača iz njega delati parodijo. In v najnovejši posebni epizodi, ki je dolga kot celovečerec, saj jih ustvarjalca Matt Stone in Trey Parker delata za pretočni servis Paramount+, je na listo prišla igra Baldur’s Gate 3.

Slednja igra je s svojo prodajo in popularnostjo presenetila marsikoga – tudi samega razvijalca Larian Studios. In ta sloves si igra definitivno zasluži, saj je kvalitetna, ponuja globoke igralne mehanike in je hkrati hudo dolga ter za povrh igralca ne preplavi z nepotrebnimi mikrotransakcijami.

Ravno dolžine se je dotaknila posebna epizoda, imenovana South Park: Joining the Panderverse. Epizoda se v bistvu vrti okoli dejstva, da mora dandanes vsak Hollywoodski izdelek nujno vsebovati zasedbo igralcev iz več etičnih ras. Cartman tako dobi nočno moro, kjer so vsi pomembni liki znotraj mesteca South Park zamenjani z ženskimi različicami, ki se nato pritožujejo nad patriarhijo, Cartman pa je nato teleportiran v ravno takšen svet.

Pustimo ob strani zgodbo epizode, saj si je to vredno ogledati v celoti, saj so za ta članek bolj pomembne omembe igre Baldur’s Gate 3. In ta v epizodi ni omenjena samo enkrat, saj je ženska različica Cartmana povsem očarana nad igro. Za igranje želi preskočiti šolo, nakar še z grozo spozna, da se shranjeni položaji igre ne znajo prenesti med dvema dimenzijama, kar je velika škoda, saj je Cartman v igranje vložil že 50 ur.

Stan mu/ji nato omeni, da Baldur’s Gate 3 ne zna prenašati shranjenih položajev med konzolo PlayStation 5 in PC-jem, kaj šele da bi bilo to možno za dve različni dimenziji. Zaradi tega se je oglasil uradni X račun razvijalca Larian Studios, ki je zapisal, da shranjeni položaji res ne znajo potovati med dimenzijami, a da je to povsem mogoče za platformi PlayStation 5 in PC – vse kar potrebujete je ustvariti Larian račun na uradni spletni strani razvijalca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime