Enoigralska kampanja v COD Modern Warfare 3 je eno veliko razočaranje

Leto 2023 bi moralo biti prvo, ko se na pašnikih ne bi smela pojaviti povsem svež vnos znotraj dolgoletne serije Call of Duty. To so bile sprva samo dobro podprte govorice in glavo damo stran, da so bili to tudi prvotni načrti Activisiona, ki pa si je nato v zadnjem trenutku premislil in razvijalcu Sledgehammer Games zabičal, da mora narediti vse v svoji moči, da tudi letos splavi novi COD, ki je v tem primeru postal Modern Warfare 3.

Sestavni del vsakega novega Call of Dutyja (razen ene izjeme) je tudi frišna enoigralska kampanja in Activision je v zadnjih letih prišel na idejo, da bi lahko prednaročniki dražjih edicij igre lahko dobili dostop do igranja te nekaj dni pred izidom polnega paketa, ki vsebuje tudi večigralstvo. In glede na vse znake in nekaj mojih osebnih izkušenj iz preigravanja zadeva na konzoli PlayStation 5 je letošnja kampanja najslabša do sedaj.

Nekaj mora iti hudo narobe, če ti spletna stran IGN podeli nizko oceno. Vsaj tako pravi stari rek, čeprav je IGN v nekaj zadnjih naslovih upravičeno podelil nižje ocene in njihova sodba, ki je enoigralski kampanji v Modern Warfare 3 prisodila nizko oceno 4/10, je tudi tokrat pravilna.

Novi Call of Duty je bil več kot očitno spočet karseda hitro in kvaliteta je bila obstranskega pomena. Tako kritiki kot igralci se pritožujejo nad kriminalno kratkostjo izkušnje, saj se da vse skupaj preigrati v dobrih treh urah, tisti, ki pa bodo preiskali vsak kotiček mape in preizkusili vsa orožja, pa lahko iz skozihoda potegnejo dodatno uro zabave.

Uživači COD kampanj sicer že veste kaj pričakovati, vendar pa Modern Warfare 3 poskuša vsaj malce spremeniti igralne elemente. Sledgehammer Games se je namreč odločil spočeti bolj odprte stopnje, ki omogočajo malce več raziskovanja in poti do cilja, kar je hvalevredna poteza, saj se je linearnost COD kampanj v zadnjih iteracijah zožila do te mere, da so ti pomagači cel govorili točno kdaj in v koga moraš ustreliti.

Vendar pa odprtost nivojev ne pomeni veliko, če se naloge odvijajo na stopnjah, ki so v bistvu samo večigralske mape iz ločene brezplačne igre Warzone in na splošno se čuti, kot da je igra samo kup map, ki so med sabo povezane z vmesnimi sekvencami, vmes pa boste ponavljali nekako tri naloge, ki hitro postanejo dolgočasne. Poleg tega je tu izginil še en dolgoletni znak te franšize: kompanjoni, ki vas spremljajo na misijah. Ti so v Modern Warfare 3 skoraj povsem izginili, saj z njimi komunicirate samo preko radia (delanje animacij je drag in zamuden posel), medtem ko boste opravljali samotarske naloge, kjer se je treba skrivoma nekam pretihotapiti brez streljanja, teh misij pa je čisto preveč.

Modern Warfare 3 je zaradi teh težav hitro postal predmet norčevanj preko interneta in več kot očitno je stvar bila sprva zamišljena kot DLC za prejšnjo igro, ki jo je nato Activision zapakiral v samostojno poglavje, za katerega lahko zdaj zaračunavajo polno ceno. To ni samo teorija: na PC-ju so zdaj Modern Warfare igre zapakirane v zaganjalnik Call of Duty HQ, tako da v bistvu najprej zaženeš Modern Warfare 2 preden lahko znotraj zaganjalnika zaženeš tretji del, ki pa je povsem ločena izvršna datoteka.

It do be like that
byu/AlaskaLips97 inModernWarfareIII

Seveda večina ljudi kupi novi Call of Duty zaradi večigralstva, vendar tudi na tem področju ob izidu ne pričakujte vsebine, ki vas bo odpihnila stran. Modern Warfare 3 bo namreč ob izidu, ki se bo zgodil 10. novembra, vseboval samo mape iz Modern Warfare 2 (2009), ki so sicer resda legendarne, a za to ceno bi človek vseeno pričakoval nekaj originalne vsebine, ki bo v tem primeru prispela naknadno. To je samo še en dokaz, da je bil Modern Warfare 3 skupaj spravljen po sili razmer in res upamo, da zdaj, ko je Microsoft postal novi lastnik Activisionovih franšiz, Call of Duty ne bo več delan samo po želji čim večjega zaslužka, ampak da bodo legitimni kupci za svoj težko prigarani denar tudi prejeli zasluženo igralno vsebino.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime