Fortnite z novo sezono ruši igralne rekorde

Fortnite se je leta 2017 rodil v povsem drugačni obliki kot pa ga poznamo danes. Zadeva je originalno nosila naslov Fortnite: Save the World in je bila plačljiva, nakar je Epic Games opazil enormno popularnost igre PlayerUnknown’s Battlegrounds, ki je širokim množicam predstavil koncept igranja battle royala, nakar je Epic Games to idejo uporabil tudi za svojo igro. Fortnite so najprej nameravali prodajati ločeno, a so se nato odločili stvar ponuditi brezplačno in znotraj zapeči cel kup mikrotransakcij, kar se je izkazalo za genialno potezo.

Fortnite je od takrat postal globalni fenomen, ki že zdavnaj ni več samo battle royale streljačina, saj vsebuje cel kup igralnih načinov, stvar pa je tudi izjemno priročna kot marketinško orodje za prihajajoče filme in serije. Kljub temu se je zdelo, da je tudi slava Fornita počasi začela ugašati, nakar je nakazalo tudi dejstvo, da je Epic Games podražil nakup igrine interne valute V-Bucks, hkrati pa odpustil cel kup delavcev.

Vendar pa so bile novice o prerani smrti te igre neutemeljene. Epic Games je namreč v petek zagnal povsem frišno sezono, imenovano OG.

OG je okrajšava za “Original” in v tem primeru je preko nje Epic Games nazaj pripeljal tisti izvirni otok, ki so ga igralci tako vzljubili ob igrinem rojstvu, zraven pa je bila dodana igralna formula, ki jo je razvijalec skozi leta finomehanično dograjeval. Rezultat je izjemno zabavna sezona, ki v svoje naročje kliče nove in stare igralce, stvar pa je po popularnosti naravnost eksplodirala.

Prva dva dni je bil naval na strežnike tako ogromen, da je moral Epic Games vpeljati čakalne vrste in igralci so tako morali čakati tudi po 20 minut, preden so sploh dobili priložnost za igranje, veliko pa jih je pri tem odštevalniku na koncu pričakala napaka, zaradi katere so se bili prisiljeni znova prijaviti v igro in se postaviti v novo čakalno vrsto.

Vendar pa tudi igranje ni igralcev odvrnilo od napadanja strežnikov, kar je na X-u ponosno delil tudi sam razvijalec. Včeraj se je tako zgodil največji dan v igrini zgodovini, saj se je v igro prijavilo kar 44,7 milijona igralcev, ki so skupaj prigarali 102 milijona igralnih ur. To je naravnost neverjeten rezultat in dober pokazatelj, da ima Fortnite v sebi še ogromno zdrave baterije.

Za primerjavo: najbolj igrana igra na Steamu je trenutno Counter-Strike 2, ki redno dnevno nabira preko milijon istočasnih igralcev, a po drugi strani je tudi res, da pri tem gledamo samo številke na PC-ju, medtem ko je Fortnite prisoten povsod – tudi na telefonih. Kako ogromna je bila ta igra v preteklih dneh pove raziskovalna firma Circana, saj naj bi po njihovih podatkih novo sezono igralo kar 38% vseh uporabnikov konzol Xbox, medtem ko je tudi PlayStation pokazal impresivno igralno bazo, ki je štela 33 % vseh uporabnikov.

Nova sezona naj bi trajala samo 1 mesec, a glede na ta titanski uspeh OG-ja ne bi bili presenečeni, če se ti načrti zdaj niso spremenili in bo OG postal nekakšen stalni igralni način, ki mu bodo sčasoma samo dodajali manjše kozmetične popravke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime