World of Warcraft Classic dejansko dobiva Cataclysm razširitev

Blizzard je na svojem sejmu BlizzCon veliko pozornosti namenil svojemu MMO-ju World of Warcraft, ki že dolgo ne krasi najvišjih mest najbolj igranih naslovov, vendar pa je stvar še vedno dovolj dobičkonosna, da namerava razvijalec za njo spočeti trojico novih dodatkov, pozabljena pa ne bo niti klasična različica igre, ki bo prav tako deležna nove vsebine.

Ta prihaja v obliki predelave razširitev Cataclysm, ki je izšla leta 2010 in to je bil tudi prvi dodatek, ki med igralci ni požel univerzalne slave. Blizzard se je namreč pri splavitvi tega dodatka odločil, da po celem svetu Azerotha spočne kataklizmo, zaradi česar so bile nekatere stare lokacije in naloge predrugačene, to pa je pogrelo dolgoletne oboževalce tega sveta, ki so želeli ohraniti stari izgled, a so bili zdaj prisiljeni v preigravanje novih lokacij.

Takšno spreminjanje map je dandanes nekaj povsem vsakdanjega – sploh več ne štejemo, kolikokrat je do sedaj Epic Games predrugačil mapo znotraj Fortnita, a takrat so bile te spremembe hudo kontroverzne, vendar pa so bili igralci jezni tudi zaradi drugih stvari.

Po mnenju mnogih je namreč Cataclysm vnesel spremembe, zaradi katerih je izginila potreba igralcev po pogovarjanju in druženju. Pred to razširitvijo so se namreč igralci lahko združili v skupine samo tako, da so se med sabo kontaktirali preko pogovora ali pa skočili v cehe, ki so prirejale redne spuste v najgloblje temnice. Catacylsm pa je prinesel orodje, kjer si samo označil, kaj ti gre najbolje od rok, nakar te je igra sama postavila v skupino z drugimi igralci, ki so si prav tako zaželeli plenjenja grobnic.

Cataclysm je tako postal dodatek, zaradi katerega je večina igralcev sploh prišla do ideje, da bi lahko Blizzard spočel strežnike, ki bi zopet prinesli klasično izkušnjo igranja in da je zdaj ravno ta dodatek prišel spet na te svetove se zdi kot neka slaba šala. Vendar pa ima Blizzard očitno zamišljene neke načrte in ti vključujejo tudi ta dodatek, ki bo s sabo prinesel možnost hitrejšega stopnjevanja igralnega lika, rasi Worgen in Goblin, najvišjo izkustveno stopnjo 85 ter samodejno iskanje skupin za temnice, ki se tu imenuje Dungeon Group Finder.

Cataclysm Classic naj bi izšel v prvi polovici naslednjega leta, ob tem pa se zastavlja vprašanje, kje točno se bo Blizzard ustavil pri predelavi dodatkov oziroma če se sploh kdaj namerava ustaviti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime