Za nami je še en uspešen POP-UP dogodek znotraj Citypark Ljubljana!

Po seriji turnirjev POP-UP, ki smo jih izpeljali znotraj trgovine Mimovrste, smo se pretekli vikend odpravili še v Citypark Ljubljana, kjer smo priredili nov, zdaj že skorajda tradicionalni večji dogodek znotraj tega nakupovalnega centra, le da smo se letos preselili pred trgovino Humanic, kjer smo dobili še malce več prostora za postavitev vseh zanimivih tehnoloških igračk, ki so bile za preizkus povsem brezplačne.

Beat Saber je zopet poskrbel za cel kup plesne zabave, letos pa smo ga prvič poganjali tudi na očalih Meta Quest 3.

In tudi letos raznovrstne zabave res ni zmanjkalo. Za začetek smo razširili svoj nabor VR izdelkov, ki so vedno popularni in to je pač ena stvar, ki jo moraš preprosto preizkusiti preden lahko zares rečeš, če ti je stvar všeč ali ne. Ena postaja je vsebovala zdaj že nekam ostareli Index VR, ki pa ga imamo radi kljub njegovi starosti, saj stvar resda zahteva kar nekaj nastavljanja in priklapljanja kablov, a nato deluje brez kakršnihkoli zapletov. Index je obiskovalce zabaval v plesni igri Beat Saber, enako nalogo pa je na drugi strani opravljal najnovejši Meta Quest 3, ki je obiskovalcem poleg iger predstavil vse čare AR dimenzije in popolne brezžičnosti. Če ste se našli med preizkuševalci ali pa vas je od vedno zanimala VR zabava, vendar se vam je zdela zadeva predraga, potem lahko te stvari vedno najamete in jih dodobra preizkusite v zavetju svojega doma.

lenovo legion
Praktično ni bilo minute, da ne bi bilo zasedenih vseh 9 postaj Lenovo Legion računalnikov.

Glavnino pozornosti in uporabe so poželi naši Lenovo Legion računalniki, ki so posedovali nameščene kopije iger Fortnite, Counter-Strike 2, League of Legends in Valorant. Te postaje so nam čez noč povzročile kar nekaj sivih las, saj sta si Epic Games in Valve izbrala ravno naša dva dneva za spočetje ogromnih posodobitev. Fortnite tako nekaj ur ni deloval, saj so strežniki Epic Gamesa preprosto prenehali obratovati, posodobitev za Counter-Strike 2 pa je bila sicer manjša, a tistih nekaj gigabajtov postane problem, ko jih moraš namestiti na 9 ločenih PC-jev. Hvala bogu za zunanji prenosni disk, ki nas je rešil večjih preglavic in kljub težavam je bilo na koncu vseeno zanimivo videti igralce, ki so se z izjemno popularno sezono OG srečali ravno na našem dogodku.

farming simulator
Logitechova oprema nam je popestrila igri Gran Turismo 7 in Farming Simulator 22.

Fortnite navijači so bili še toliko bolj veseli sobote, ko se je na lokaciji pojavil tudi izjemno popularni slovenski YouTuber Wortex. Ta je poklepetal s svojimi oboževalci, se z njimi slikal in podelil kakšen avtogram, podelil pa je nekaj mnenj glede nove sezone, ki mu je samo dan pred tem močno zvišala oglede na YouTubu.

Tu je bila nato še trojica postaj PlayStation 5. Na dveh so se lahko igralci družno zabavali med poganjanjem najnovejše nogometne simulacije FC 24, na tretjo pa so posadili dirkalno simulacijo Gran Turismo 7, igralce posadili za Logitechov volan G923 in znotraj dirkalnega simulatorja UVI Racing PRO v2, za namenček pa smo vsakemu oboževalcu dirkanja čez glavo poveznili še VR očala PSVR 2, tako da so resnično doživeli verodostojno izkušnjo lovljenja ovinkov. To ni bilo edino volaniziranje, saj je je podjetje UVI na prizorišče pripeljalo še svoja napredna simulatorja dirkanja UVI Racing PRO in UVI Racing PRO Extreme, ki sta skupaj s pošastno tresočima volanoma podjetja Fanatec preko igre Assetto Corsa Competizione zabavala tiste, ki največ polagajo na simulacije in učinke vibracij, ki te pretresejo do kosti.

e-denar
Brez naših prisrčnih partnerjev takšni dogodki preprosto ne bi bili mogoči.

Izjemno veliko uporabnikov je nase presenetljivo privlekel tudi Farming Simulator 22, ki smo ga letos prvič držali kot sestavni del dogodka, nanj pa smo priključili volan in pedalke Logitech G Farm Simulator Heavy Equipment Bundle. Očitno imamo v Sloveniji kar nekaj kmetovalcev, ki so pridno sukali volan in pritiskali na gumbe in najbolj zabavno je bilo videti starše, ki so pomladek poučevali o vseh pritiklinah sodobne kmetijske opreme.

Na letošnjem dogodku sta se nam pridružila tudi partnerja paysafecard in Valu, ki sta delila balone in bombončke, na voljo pa je bila tudi ekskluzivna ponudba, ki je vsakemu novemu uporabniku na račun brezplačno naložila za 11 € bonusa. Kaj naj rečemo: naši dogodki ne prinašajo samo brezplačne zabave, ampak ste za udeležbo tudi nagrajeni!

Kot vedno se je treba na koncu zahvaliti partnerjem, brez katerih ti dogodki preprosto ne bi obstajali. Omenili smo že paysafecard in Valu, k njima pa je treba dodati še slovensko podjetje UVI, Lenovo in Logitech, saj je vsak od njih dodal kakšen svoj kos opreme, ki so za izvedbo nepogrešljivi.

Za letos z dogodki še nismo zaključili, saj že pridno delamo na načrtih za POP-UP turnir iz igre Counter-Strike 2! Slike iz dogodka si lahko medtem ogledate na naši uradni Facebook strani.

Vaša reakcija na članek?

Sveže novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne novice

Več