Protagonist naslednjega Assassin’s Creeda naj bi bil temnopolt samuraj, ki je dejansko res obstajal

Franšiza Assassin’s Creed je potrebna temeljite prenove in čeprav je zadnji del Mirage predstavil nekaj dobrih idej in je hkrati nakazal, da se založnik Ubisoft premika v pravo smer, je bil ta še vedno ujet v krempljih zastarele tehnologije in utrujene igralne formule. To spremembo nam zna prinesti nov val Assassin’s Creed iger, ki jih zaenkrat poznamo pod kodnima imenoma Red in Hexe, iz tega dvojca pa bo najprej na plano pokukala japonska inačica Red.

O njej se ne ve veliko, a dobro podprte govorice iz strani novinarja Toma Hendersona zdaj pravijo, da smo morda dobili ime glavnega protagonista, ki se bo tu imenoval Yasuke. In to zna biti morda najbolj unikaten glavni junak znotraj te franšize, saj je Yasuke temnopolt samuraj, ki je v zgodovinskih tekstih zares obstajal, kar bi iz njega naredilo prvega protagonista znotraj Assassin’s Creeda, ki bi bil modeliran po resnični osebi.

Zgodba znotraj igre Red naj bi bila sicer mešanica fikcije in resnične zgodovine: Yasuke naj bi zgodbo začel kot suženj na ladji, ki jo napadejo in na njej pobijejo vse – vključno z njegovo sestro. Preživi edino Yasuke, ki je nato pripeljan na Japonsko, tam pa se nauči samurajskega življenja pod budnim očesom fevdalnega gospoda Ode Nobunage.

V resničnem življenju o začetkih prvega temnopoltega samuraja ne vemo veliko, čeprav se sumi, da je bil res suženj na ladji, a je bil takrat še otrok. Ko se je kasneje srečal z Alessandrom Valignanom, italijanskim misijonarjem, je bil že svoboden človek, dvojec pa je potoval iz Indije do Japonske, Yasuke pa Alessandru služil kot osebni stražar.

V vsakem primeru je Yasuke na koncu postal samuraj, tako da je malce čudna izbira za glavnega junaka igre, ki bi se morala vrteti okoli prikritih umorov, zato bi bila za to nalogo bolj primerna kakšna ninja. A morda bo ravno to nalogo izpolnil drugi protagonist, saj naj bi Red predstavil dva glavna junaka, med katerima bomo lahko poljubno menjavali. Ime drugega heroja oziroma herojinje naj bi bilo Naoe, hčerka Fujibayashija Nagatota in dvojec junakov naj bi se na začetku sovražil, a kasneje najdeta skupni cilj.

Stvar se sliši presneto zanimivo in če bo Ubisoft znal vse izpeljati tako kot je treba nas zna kmalu pričakati frišen Assassin’s Creed, ki bo končno predstavil nekaj originalnosti in zraven dodal privlačno zgodbo.

Če vam je ideja temnopoltega samuraja všeč si lahko te dni na Netflixu pogledate anime serijo Yasuke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime