Izganjalci duhov bodo dobili nov del in tule je prvi dražilnik

Franšiza Izganjalci duhov je ena tistih, ki sem jo gledal več kot desetletje nazaj in od takrat stvar nikakor ne pride na moj seznam ponovnih ogledov. Kar je čudno: spomnim se, da mi je bil prvi del iz leta 1984 zabaven, dvojka iz 1989 pa malce manj, a je bila še vedno vredna ogleda. Leta 2016 se je nekomu zdela pametna ideja spočeti predelavo, kjer v glavni vlogi nastopajo samo ženske, kar je bila univerzalno slabo sprejeta odločitev, nakar smo leta 2021 dobili film Izganjalci duhov: Zapuščina, ki je bilo uradno nadaljevanje prvih dveh delov in je v ospredje postavila novo mlado zasedbo junakov, iz zakulisja pa so občasno pomahali stari znanci.

Zapuščina bo zdaj dobila nadaljevanje, ki bo nosilo podnaslov Ledena grožnja, ki pa je malce trapast prevod. Originalno se stvar namreč imenuje Frozen Empire in beseda Empire se nanaša na Empire City, kar je vzdevek za New York City, kjer so se tradicionalno odvili vsi deli Izganjalcev duhov, razen Zapuščine. Nov del se tako vrača v velemesto, ki mu zdaj preti nova nevarnost: neznana sila bo New York zavila v ledeni objem, zaradi česar stvarca malce spomni na film Dan po jutrišnjem.

Skratka, Ledena grožnja je direktno nadaljevanje Zapuščine, tako da bomo pred kamerami gledali stare obraze, kot so Trevor (Finn Wolfhard), Phoebe (Mckenna Grace), Podcasta (Logan Kim), Callie (Carrie Coon) in Garyja (Paul Rudd). Pridružila se jim bo zopet stara garda Raymond Stantz (Dan Aykroyd) in Winston Zeddemore (Ernie Hudson), producentom pa je zopet v sodelovanje uspelo privleči Billa Murrayja, ki bo zopet nastopil v vlogi Petra Venkmana.

O filmu se zaenkrat ne ve preveč, saj smo dobili zgolj en dražilnik, izid pa je načrtovan za 29. marec 2024, kar je malce čuden datum, saj bi film s takšno ledeno tematiko pričakovali v bolj zimskih mesecih. Če si želite pred pomladnim obiskom kina malce osvežiti spomin, si lahko prejšnji del Izganjalci duhov: Zapuščina, pri nas ogledate preko Netflixa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime