Nadaljevanje igre Night in the Woods je bilo preklicano

Očitno je vse, kar se tiče igre Night in the Woods zavito v neko antično prekletstvo, s katerim se ni pametno hecat. Ta kultna igra je sprva izšla leta 2017 in na prvi pogled ni videti nekaj preveč unikatnega – še posebej če si boste ob njej pogledali kakšen igralni napovednik, ki pokaže kopico živali, ki se okoli premikajo iz strani gledane perspektive, v glavni vlogi pa nastopa mačka, ki rada z drugimi malce pokramlja ter premaguje enostavne platformske izzive. Vendar pa je Night in the Woods več kot nam kaže njena platnica, saj se pod površjem skriva dokaj globoka zgodba odraščajoče osebe, ki se vrne domov samo zato, ker ne ve kaj početi v življenju, na domačih tleh pa sreča kup prijateljev, ki delijo enake tegobe in so ostali ujeti v času mladosti.

Night in the Woods je zabeležil relativno dobro prodajo, a studio Infinite Fall se je dve leti kasneje znašel v težavah. Ustanovitelj Alec Holowka je bil leta 2019 obtožen fizičnega in psihičnega nasilja do bivše partnerke Zoë Quinn, zaradi česar je bil iz studia odpuščen. Alec je nato samo štiri dni po obtožbah naredil samomor.

Člani ekipe so se nato združili pod novim imenom The Glory Society in maja letos so razkrili svojo prvo igro Revenant Hill za katero sicer ni bilo rečeno, da je direktno nadaljevanje Night in the Woods, a glede na grafični slog in dejstvo, da se okoli sprehaja mačka, ki tokrat teka po vseh štirih, je bilo hitro jasno, da je tole vsaj spiritualni sekvel, čeprav bo morda zgodba povsem druga in ne bo vsebovala referenc na original.

Kaj naj bi Revenant Hill bil žal ne bomo nikoli izvedeli, saj je The Glory Society na X-u sporočil žalostno novico, da je bil projekt preklican in zdi se, da je tudi razvijalec zaprl svoja vrata. Gre za majhnega razvijalca in ko dva glavna člana zbolita razvoj preprosto ni mogel več funkcionirati. Objava sicer sprva ni želela javno razglasiti, kdo točno je zbolela, a se je nato ločeno oglasil soustanovitelj Scott Benson, ki je zapisal, da je v zadnjem letu hudo zbolel, saj ima težave s srcem, ki so verjetno posledica virusa. Zaradi tega preprosto ne more več delati tako kot je nekoč in stanje je dovolj hudo, da ne bo ozdravel v bližnji prihodnosti.

Ekipa je v poslovilnem pismu zapisala, da se morda kdaj spet oglasijo, ko se bo polegel prah in da nam znajo takrat podeliti več podrobnosti glede Revenant Hilla, za katerega so bili vsi ponosni, da so na njem delali. Do takrat pa nam nihče ne more vzeti originala – na Steamu ga dobite za 19,50 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime