Vesoljska agencija NASA zagnala lasten pretočni servis, ki je povsem brezplačen

Ameriški davkoplačevalski denar je končno izdavil nekaj od česar lahko profitiramo tudi drugje po svetu. Ameriška vesoljska agencija NASA je namreč v avgustu začela dražiti s prenovo svoje uradne strani, ki bi po novem vsebovala tudi pretočni servis NASA+, ta pa bi omogočal spremljanje izstrelitev raket v živo, gledanje zanimivih dokumentarnih oddaj ter vpogled v prihajajoče vesoljske misije, ki navadno zahtevajo leta načrtovanja – vse to popolnoma brezplačno.

NASA+ je zdaj uradno začela z obratovanjem in do novega pretočnega servisa lahko dostopate preko naslednje povezave. Spletna stran sicer ni tako pregledna kot kakšen Netflix, a skozi čas se bo zagotovo izboljšal tudi uporabniški vmesnik. Do takrat lahko že zdaj uživamo v kopici serij kot so Other Worlds, NASA Explorers, New Horizons, Climate Tales in druge. Serije so razdeljene po kategorijah in nekatere epizode trajajo zgolj nekaj minut, spet druge nam v enem delu servirajo uro in pol vsebine.

Poanta NASA+ je več kot očitno izobraževanje mase pri katerih se je v zadnjem desetletju dejansko razpaslo mnenje, da je Zemlja ploščata. Prav tako nam želi pretočni servis predstaviti kako presneto veliko je vesolje, ki je tako nepojmljivo ogromno, da pri marsikomu lahko sproži eksistencialno krizo. NASA bi v sodelovanje zagotovo lahko vpoklicala priljubljeni YouTube kanal Kurzgesagt, ki ima tako kvalitetno vsebino, da bi se ta na NASA+ počutila kot doma.

Smo omenili, da je stvar povsem brezplačna? Ker ta stvar je povsem brezplačna! Ne samo, da vam za ogled 4K vsebine ni treba odšteti niti evra, vključeni so tudi podnapisi, ni vam treba ustvarjati računa, na voljo pa sta tudi aplikaciji za iOS in Android, tako da lahko v vsebini uživate tudi na telefonu in preko domačih televizorjev.

Poleg vsega tega pa nas čakajo tudi dogodki v živo. Izstrelitev rakete SpaceX CRS-29 boste lahko v živo spremljali že jutri, 10. novembra in sicer ob 1.55 zjutraj. Raketa bo prinesla nove zaloge na Mednarodno vesoljsko postajo – tja naj bi prispela 11. novembra ob 9.40 in tudi to bomo lahko spremljali v živo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime