Serija Arcane dobiva 2. sezono, a je ta še leto stran od izida

Dandanes dobivamo več visokokakovostnih fantazijskih serij kot pa kadarkoli prej, vendar pa te stvari s sabo prinašajo tudi svoje minuse. Snemanje takšnih zadev je namreč hudo zamuden posel, zato so bile tudi sezone skrajšane in v eni tako dobimo nekje 8 epizod, nakar nam ne ostane drugega kot pa čakanje na naslednjo sezono.

Običajne serije tega problema nimajo: serija Kriva pota je denimo vseh svoji 5 sezon spočela v obdobju petih let, novejša serija Nasledstvo pa je 4 sezone stlačila v enak časovni okvir. A takoj, ko se v tvojem izdelku pojavijo digitalizirani avatarji ali zmaji se časovni razpon močno poveča: popularna Zmajeva hiša je svojo 1. sezono predstavila lani avgusta, 2. sezono pa bomo dobili šele čez slabo leto. Vmes so sicer stvari zakomplicirale stavke Hollywooda, a dejstvo ostaja, da je razmak sezon v serijah s CGI-jam čedalje večji.

Nič kaj drugače ni niti v naprednih animiranih serijah kot je denimo Arcane. Predelava avantur igre League of Legends je leta 2021 sezula marsikoga in je bila priporočljiva za ogled tudi tistim, ki se LoL-a nikoli prej niso niti dotaknili. Odlična zgodba ter napredna animacija sta nas hitro povlekli skozi vse epizode, nakar so gledalci hitro začeli Riot in Netflix prositi za nadaljevanje, ki je bilo sicer potrjeno, a o njem do včeraj nismo slišali ničesar konkretnega.

Netflix je včeraj na račun dogodka Geeked Week končno odprl usta in preko res kratkega dražilnika na X-u potrdil, da bo serija Arcane resda dobila tudi 2. poglavje, a se bo to zgodilo šele enkrat v novembru 2024.

Arcane tako potrjuje tezo, da se fantazijskih serij z visokim proračunom v bistvu ne splača gledati tistim, ki zadeve radi “bingajo” in si ogledajo vse naenkrat, saj v bistvu človek po treh letih čakanja že pozabi na vse to, kar se je zgodilo v prejšnji sezoni. Po drugi strani pa je to dober izgovor, da si stvarco še enkrat ogledate in si tako na lep način obnovite znanje, kar si kvalitetni Arcane vsekakor zasluži.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime