Serija Masters of the Air nas bo dvignila med oblake 2. svetovne vojne

Steven Spielberg in Tom Hanks gojita veliko strast do grozljivih dogodkov, ki so se zgodili sredi 2. svetovne vojne. Dvojec se je najprej združil pri filmu Reševanje vojaka Ryana, nakar sta moči, skupaj z Garyjem Goetzmanom, združila v vlogi izvršnih producentov serij Peščica izbranih in Pacifik. Obe seriji sta bila spočeti za HBO, a Pacifik je te dni star že 13 let, HBO pa očitno ni bil pripravljen skočiti v obdobje 2. svetovne vojne še tretjič, zato je trojica producentov srečo šla iskati pri Applu, ta pa je že dolgo nazaj odobril projekt Masters of the Air za katerega smo včeraj prejeli prvi dražilnik.

V Peščici izbranih smo gledali odprave kopenske vojske, medtem ko je Pacifik vseboval tudi primesi pomorskih bitk, zato je edino prav, da smo se zdaj dvignili še med oblake. Masters of the Air je v bistvu predelava knjige Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the War Against Nazi Germany, spremljali pa bomo odprave ameriške letalske sile 8th Air Force, ki je s svojimi preleti močno vplivala na potek in razplet 2. svetovne vojne in je bila na koncu med glavnimi akterji poraza nacistične armije.

V glavni vlogi bo nastopal Austin Butler, ki se ga najbolj spomnimo po filmu Elvis, tule pa bo prevzel vlogo majorja Gala Clevena, družbo pa mu bo delal poročnik Curtis Biddick, ki ga bo odigral Barry Keoghan, ta pa nas je nazadnje navdušil v filmu Duše otoka.

Dražilnik vsekakor ne špara z akcijo, čeprav moram priznati, da se na trenutke zdi malce preveč naphana s posebnimi efekti. Tudi Peščica izbranih je sicer vsebovala veliko akcije, a ta se je tam zdela bolj realistična in brutalna, medtem ko pri Masters of the Air lahko čutimo, da nekatere lokacije, kot je denimo kader z mlini na veter, obstajajo samo po zaslugi računalniških algoritmov. Logično je sicer, da snemanje spopadov v zraku ne moreš posneti na takšen način kot smo jih gledali v HBO-jevih dramah, a vseeno obstaja občutek, da sliko ves čas krasi nek čuden filter.

Serija Masters of the Air bo svojo prvo epizodo pokazala 26. januarja 2024, gledali pa jo bomo lahko samo preko pretočnega servisa Apple TV+.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime