Google Zemljevidi končno tudi pri nas kažejo omejitve hitrosti

Google je končno spoznal, da se v Sloveniji okoli ne prevažamo naokoli s kočijami po zaprašenih potkah, ki o asfaltu še slišale niso. Zato smo pred nekaj dnevi tudi pri nas dobili hudo uporabno funkcijo aplikacije Google Zemljevidi, ki nam poleg preračunane poti v kotu izriše tudi omejitev hitrosti ceste na kateri se trenutno nahajamo.

Stvarco sem spravil skozi omejeno testiranje znotraj Ljubljane in dobil sem mešane rezultate. Na enem odcepu znotraj Viča že dolgo velja zapostavljena hitrost 40 km/h, a Zemljevidi so mi tu kazali 50 km/h. Nakar so 50 km/h na uro kazali tudi tam, kjer bi morala veljati hitrost 60 km/h, nakar mi je pokazalo 90 km/h in to dobrih 100 m še preden sem prispel do pospeševalnega pasu za avtocesto. Tako bo očitno moral Google še malce povijačiti pod pokrovom in finomehanično poskrbeti za nekatere odseke cest, a veseli smo že tega, da je ta funkcija sploh prišla v našo majhno deželo.

Prikaz omejitve hitrosti nam zna priti zelo prav tudi izven večjih mest – še posebej na cestah, ki jih morda vozite prvič, kjer se zna hitro zgoditi, da zgrešite tablo ali križišče, ki prekliče prej zapovedano hitrost. Tako se lahko hitro znajdete sredi hitre ceste, kjer vam jezni vaščani trobijo in se vam tako prilepijo na rit, da jih praktično gledate na sovoznikovem sedežu, včasih pa znate nekje leteti 90 km/h, čeprav je omejitev za to cesto veliko nižja, kar vas nato prijazno opomni policist z globo.

Tudi po Ljubljani zna nova funkcija Google Zemljevidov priti hudo prav, saj se ves čas spreminjajo omejitve hitrosti in to na različnih odsekih cest, zato bo fajn priročno imeti aplikacijo, ki bo sama samodejno spremljala spremembe zakonikov – seveda pa se na njo ne smemo zanašati preveč, saj pri pravilnem volaniziranju veliko pomeni tudi kmečka logika in dinamična vožnja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime