Netflixov animirani film The Witcher: Sirens of The Deep bo vsebovala glas igričarskega Geralta

Že takoj na začetku tega članka bom zapisal dve kontroverzni mnenji, ki sta povsem moji osebni in za kateri sem prepričan, da se z njima veliko ljudi ne bo strinjalo. Prvo mnenje: Netflixova serije The Witcher ni vredna gledanja. Drugo: knjige avtorja Andrzeja Sapkowskega, ki je ustvaril Witcher svet in vse okoli njega, so z izjemo prvih dveh delov, povsem povprečne in v bistvu ne povedo zgodbo, ki bi se jo splačalo spremljati.

V preteklosti sem bil velikokrat že obtožen, da sem preprosto prevelik ljubitelj razvijalca CD Projekt RED, da bi lahko na njihova dela podal objektivno mnenje in čeprav se s to obtožbo niti približno ne strinjam, se vseeno ne bojim priznati, da so samo njihovi projekti iz Witcherja naredil medijsko ikono, ki jo poznamo danes. Trojica iger me sicer ni toliko navdušila z zgodbo, ampak bolj zaradi sveta, ki nam ga je leta nazaj predstavil CDPR, tega pa prevevajo politične spletke, realnost brutalnega srednjeveškega življenja in slovanska mitologija, ki je v igrah ne vidimo velikokrat zato iz nje kar kaplja atmosferičnost in misterioznost.

Morda je tudi Netflix prišel na podobno misel kot jaz in je uvidel, da bi bilo pametno v sodelovanje novih izdelkov pritegniti nekoga iz iger, namesto da se zanašajo na scenariste, ki so sami sovražili dela avtorja Sapkowskega. Tako so nekaj dni predstavili nov animiran film The Witcher: Sirens of The Deep, ki bo v ospredje postavil ravno tisto, kar smo od takšnih filmov, knjig in serij vedno zahtevali: avanture Geralta, ki se mora zoperstaviti neki novi lokalni nevarnosti, iz tega pa želi iztržiti nekaj zlatnikov. V bistvu bi tak format še kako dobro deloval v seriji, namesto da se ustvarjalci trudijo predstaviti neko epsko fantazijsko zgodbo – vsak teden bi lahko dobili novo mitološko pošast, v finalu pa bi se Geralt spopadel z neko šefetino kot so vampirji ali pa Ladies of the Wood.

Za uglasitev Geralta bo poskrbel nihče drug kot pa Doug Cockle, ki je isto vlogo odigral v trojici iger in že samo zaradi tega Sirens of The Deep takoj bolj povleče h gledanju. Sicer prva dva dražilnika o filmu ne razkrijeta preveč, a videti je, da se bo naš junak tokrat preizkusil v podvodni deratizaciji, vendar pa bo pri tem naletel na celo vojsko podvodnih ljudi, ki že dolgo bije bitko s tistimi, ki jih poskušajo dobiti na trnek.

The Witcher: Sirens of The Deep je videti vzpodbudno, a pred nami je še kar nekaj čakanja: film na Netflix pride šele enkrat proti koncu leta 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime