Baldur’s Gate 3 in Alan Wake 2 prejela največ nominacij za podelitev nagrad The Game Awards

Letos je izšlo presneto veliko kvalitetnih iger, tako da bo dogajanje na vsakoletni podelitvi nagrad The Game Awards, kjer se podeli tudi titula najboljše igre leta 2023, milo rečeno, razburljivo.

Na voljo je 31 različnih kategorij in včeraj so bili razglašeni tisti najbolj kvalitetni kandidati, ki se bodo borili za prestižne zlate kipce. Glasovanje je za splošno rajo zdaj že omogočeno in ga lahko opravite preko uradne strani, svoje glasovnice za svoje favorite pa lahko oddate vse do 6. decembra.

Kandidati so zanimivi. Kritike sta letos najbolj prepričali igri Baldur’s Gate 3 in Alan Wake 2 – vsak od teh naslovov je prejel kar 8 nominacij, oba naslova pa se bosta borila tudi za prestižno lovoriko najboljše igre tega leta. Ta kategorija bo letos še posebej ostra, saj so se v bobnu znašle tudi igre Resident Evil 4, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Super Mario Bros. Wonder in Marvel’s Spider-Man 2. Čeprav so to vse po vrsti kvalitetne zadeve si bosta največ glasov zagotovo nabrali igri Baldur’s Gate 3 in Zelda: Tears of the Kingdom. Trenutno prevladuje mnenje, da bo na koncu okronan Baldur’s Gate 3 – ta je pred kratkim na podelitvi Golden Joysticks domov odnesel kar 5 pokalov, vključno s tistim, ki ga je označil za Ultimate Game of the Year.

Letos se je dobro odrezal tudi Marvel’s Spider-Man 2, ki je nominiran v 7 kategorijah, medtem ko mu s 5 nominacijami sledijo igre The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Super Mario Bros. Wonder, in Hi-Fi Rush.

Zanimivi pa so tudi nekateri drugi kandidati za katere se je pred izidom gojilo veliko pričakovanj, teh pa ne odražajo nominacije za nagrade. Na tem mestu zagotovo najbolj izstopa Starfield, ki se bo boril v samo kategoriji za najboljši RPG, tam pa se bo moral zoperstaviti naslovom kot so Baldur’s Gate 3, Final Fantasy 16, Sea of Stars in Lies of P. Čudi tudi izostanek igre Hogwarts Legacy, ki kljub svoji kvaliteti ni bil nominiran nikjer, kar sicer ni čudno glede vseh kontroverzij okoli tega naslova. Bi pa si zagotovo kakšno nominacijo zaslužila igra Octopath Traveler 2, ki je kritiki niso uvrstili niti v eno kategorijo.

Podelitev The Game Awards bomo v živo lahko spremljali 8. decembra ob 1:30 zjutraj in sicer preko YouTuba, Twitcha in TikToka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime