Hogwarts Legacy je na Nintendo Switchu grafično tako drugačen, da je videti že kot nova igra

Založnik Warner Bros. je igro Hogwarts Legacy, ki nam omogoči tisto pravo izkušnjo Bradavičarke in za katero še vedno trdimo, da je preprosto najboljša igra znotraj sveta Harryja Potterja, najprej izdal na PC-ju ter konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X. Igralci smo bili očarani nad prelestno grafično podobo, ki pa je imela nekaj težav z optimizacijo. Ko nove igre povzročajo težave tudi na najbolj mišičastih PC-jih se navadno založnik premisli in naknadno prekliče verzijo igre za prejšnje generacije konzol.

Vendar pa je Hogwarts Legacy ena najbolj prodanih iger leta 2023 in založnik Warner Bros. se je odločil izkoristiti bazo igralcev, ki še vedno vztraja na ostarelih sistemih. Najprej je izšla verzija igre za konzoli PlayStation 4 in Xbox One, pred kratkim pa je igra izšla tudi na najbolj šibki konzoli doslej: Nintendo Switchu.

Na spletu so se zdaj pojavili prvi posnetki igre in Hogwarts Legacy je na trenutke praktično neprepoznaven. V bistvu je mali čudež, da je razvijalcu sploh uspelo stvar spraviti na konzolo, ki je danes stara že 6 let in je že ob rojstvu bila šibkejša od prejšnje generacije konzol. Razvijalcu Avalanche Software je tako treba čestitati, da ne gledamo diapozitivov in glede na prve teste naj bi zadeva delovala pri presenetljivo stabilnih 30 sličicah na sekundo.

Vendar pa je moral razvijalec za poganjanje igre sprejeti kar nekaj velikih kompromisov. Grafična podoba je tako degradirana, da je Hogwarts Legacy mestoma videti kot povsem drugačna igra in nekega drugega desetletja. Teksturam so bile vzete podrobnosti, spremenjeno je bilo osvetljevanje scen, voda pa je videti slabše kot pa tista iz igre The Elder Scrolls: Morrowind iz leta 2002. Razvijalec je moral mestoma kar malce spremeniti arhitekturo ali pa zmanjšati število naključnih prebivalcev, ki se naenkrat lahko sprehajajo pred našim junakom.

Morda največja sprememba se tiče nalagalnih časov, saj Hogwarts Legacy na Nintendo Switchu ne vsebuje več tako odprtega sveta. Ko igralec prispe pred vasico Hogsmeade ne more kar naravnost noter, tako kot je to pri vseh drugih verzijah te igre. Namesto tega mora klikniti gumb, ki nato sproži nalaganje naslednje stopnje. To nalaganje je obvezno tudi pri vstopih v stavbe in je presneto dolgo: za prehod scene Nintendo Switch potrebuje od 30 pa vse do 50 sekund.

Hogwarts Legacy je tako po eni strani impresiven, da lahko sploh deluje na tej konzoli, a po drugi se vprašamo, do kdaj ima sploh smisel predelovati takšne naslove, če na koncu dobimo izkrivljeno verzijo vizije razvijalca. Spet pa je prav, da imajo igralci, ki ne vsebujejo nobene druge konzole, zdaj vsaj možnost igranja na Nintendo Switchu, ki se je ob prvotnem izidu igre na PC-ju zdela kot nemogoča naloga.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime