The Last Of Us Part 2 dejansko dobiva predelavo

Razvijalec Naughty Dog je sprožil veliko debat in polemik glede svoje predelave The Last of Us Part 1, ki je v bolj moderno podobo spravila originalno igro iz leta 2013, ki je bila grafično še vedno videti dobro in takšne nadgradnje niti ni potrebovala. Igralci so se hitro začeli šaliti, da bi bilo nemara dobro, da bi predelavo doživela tudi druga igra, ki je te dni stara vsega tri leta in je še vedno ena od najbolj grafično impresivnih izkušenj, kar sem jih do sedaj videl.

Vendar pa je nekdo ta hec pri razvijalcu vzel zares in tako je Naughty Dog pred kratkim napovedal čisto pravo predelavo, ki nosi uradni naslov The Last of Us Part II Remastered.

S to obnovo namerava razvijalec igro prirediti za vse pritikline sodobne konzole PlayStation 5 in čeprav je Naughty Dog igri, ki je originalno izšla samo za PlayStation 4, naknadno dodal popravek, ki je odklenil sličice na sekundo, tako da smo na novodobni konzoli uživali v boljši izkušnji, je še vedno mnenja, da lahko doda kar nekaj nadgradenj, ki bi lahko izkušnjo pripeljale na naslednjo stopnjo.

In te nadgradnje so dejansko konkretne. Najprej je treba izpostaviti grafično plat, ki bo pridobila bolj podrobne teksture, bolj realistično svetlobo in boljše sence, meja izrisovanja pa bo tokrat večja, tako da bodo tiste porušene zgradbe v daljini zdaj bolj detajlne. Na voljo bosta dva grafična načina:

  • Fidelity – ločljivost 4K
  • Performance – ločljivost 1440p, ki bo nato razpotegnjena v 4K

Poleg grafičnih izboljšav bo tu še polna podpora kontrolerjem DualSense, tako da bomo zdaj napenjanje loka zares začutili pod prsti, nalaganje stopenj pa bo zaradi hitrega diska tokrat bliskovito hitro.

Potem je tu nova vsebina, kjer bo prednjačil nov igralni način No Return. Gre za roguelike avanturo v kateri bomo prevzeli nadzor nad liki, ki prej nikoli niso bili igralni, z njimi pa se bomo spustili skozi serijo naključnih spopadov proti zombijem, ki nas bodo napadali v valovih. Na nas je da poskušamo preživeti čim dlje, naše rezultate pa bomo nato lahko na lestvici primerjali z drugimi igralci. Vrača se tudi igralni način Speedrun Mode, ki je bil prisoten tudi pri predelavi prvega dela, tako kot tam pa se bomo lahko uvrščali na lestvico igralcev, ki so kampanjo zaključili najhitreje.

the last of us

Prvič bomo lahko skočili v igranje nekaterih stopenj, ki so bile v razvoju, a nato niso prispele v finalni produkt. Stopnje tule še vedno ne bodo dokončane, a za oboževalce bo to vseeno zanimiv pogled v zakulisje, ki ga bodo s svojim komentarjem obogatili še glasovni igralci Troy Baker, Ashley Johnson in Laura Bailey, tem pa se bosta pridružila še vodja zgodbe Halley Gross in režiser Neil Druckmann.

Potem so tu še druge zanimivosti. Brenkanje po kitari zdaj ne bo zaklenjeno na samo eno igralno sekvenco, saj boste preko načina Guitar Free Play igrali na različne instrumente in to v vlogi različnih likov, te pa boste lahko preselili na različne lokacije v igri in si tako ustvarili ultimativnega kantavtorja postapokaliptične Amerike.

The Last of Us Part 2 je imel že z originalno izdajo veliko možnosti za ljudi s posebnimi potrebami, Remastered pa bo preko kontrolerja DualSense igralcu lahko sporočil, s kakšno intonacijo trenutno govori kaka oseba.

Dobra novica je tudi to, da bo Naughty Dog za lastnike originalne kopije igre iz konzole PlayStation 4 omogočal poceni nadgradnjo na novo verzijo, ki bo stala 10 €. Večina bi si verjetno želela brezplačne nadgradnje, a dejansko je razvijalec prinesel dovolj vsebine, da je ta znesek upravičljiv.

The Last of Us Part II Remastered se bo rodil 19. januarja 2024, na voljo pa bo samo za konzolo PlayStation 5, o PC verziji pa zaenkrat ni nobenih informacij.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. K sm vidu trailer, sm se skor zjoku….oba tlou sta moja najljubsa game. To je bil tudi reason da sm šu kupt ps4, ampak zgleda da bo treba zdej si zrihtat ps5.

    • To ali pa PC, čeprav za drugi del še niso napovedali preskoka na PC, se bo skoraj zagotovo zgodilo enkrat naslednje leto 🙂 Drugi del vsaj ne bo tako drag kot predelava prvega dela: za tistih 10 € dejansko dobiš kar nekaj vsebine, ki jo ljubitelji The Last of Us itak vedno iščejo 🙂

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime