Lethal Company je nova večigralska uspešnica, ki je na Steamu že presegla 100k igralcev

Če ste morda naveličani enega in istega preigravanja battle royale streljačin in ste si zaželeli igrati nekaj povsem novega, potem bodite pomirjeni v dejstvu, da pri tem niste edini. Že večkrat v zgodovini se je pokazalo, da imajo ljudje za večigralsko zabavo že vrh glave Fortnita in Call of Dutyja in bi takoj pograbili za karkoli drugačnega, samo da bi bila stvar zabavna.

Tem vašim željam zna zdaj ustreči nova igra Lethal Company, ki je v obliki Early Accessa izšla 23. oktobra in od takrat začela vztrajno pridobivati na novih igralcih. Gre za igralno formulo, ki malce spominja na še eno uspešnico Phasmophobia in tako kot ta ima Lethal Company korenine v žanru grozljivk, le da tule ne raziskujete strašljive hiše, ampak morate skakati po raznih lunah, na njih pa je treba za svoje podjetje, znano samo kot “Company”, nabrati raznorazne surovine.

Pri teh naših odpravah na tuje planete pa stojijo pasti, saj površine teh niso prazne in v megli skrivajo raznorazne nevarnosti. K sreči se lahko na pustolovščino odpravite še s kakšnim prijateljem, ki lahko nato ostane zadaj na vesoljski ladji in vam iz varnih kotičkov kabine sporoča nasvete glede navigacije skozi labirintaste stopnje.

Igralna formula je očitno hudo privlačna, saj je Lethal Company kljub svoji bolj preprosti grafični podobi jadrno začel pridobivati na igralcih. Igra je že 19. novembra presegla mejo 100k igralcev, 21. novembra pa je dosegla svoj rekord, ki znaša 117.511 istočasnih igralcev. To so za tako majhno igro, ki za povrh še vedno tiči v Early Accessu, presneto impresivne številke, ki bodo ta teden zagotovo še narasle, saj se igralna baza najbolj napihne med vikendi.

Razvijalec Zeekerss, ki je na Steamu že prej izdal nekaj iger, a nobena ni niti približno dosegla uspeha Lethal Company, predvideva, da bo igra v Early Accessu ostala še nekje pol leta, med tem časom pa se bo v igralno izkušnjo dodajalo nove lune, nevarne kreature in orodja, s tem, da že zdaj igra v raznolikosti ni revna, saj za raziskovanje ponuja sedem različnih lun.

Lethal Company na Steamu nosi oceno “Overwhelmingly Positive”, za eno kopijo pa je treba odšteti 9,75 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime