Dragon’s Dogma 2 z obširnim napovednikom potrdil marčevski izid

Dragon’s Dogma je eden od tistih RPG-jev, ki se mi je ob izidu izmuznil med prsti. Igra je izšla leta 2012 in je bila takrat na voljo samo za konzoli PlayStation 3 in Xbox 360, jaz pa sem se takrat zabaval ekskluzivno na PC-ju. Igra je za svoj prehod na Steam potrebovala kar nekaj let in ko se je ta v 2016 v podobi paketa Dragon’s Dogma: Dark Arisen vendarle le zgodil, je bila igralna formula že malce zastarana in čeprav sem zadevo vseeno želel preigrati vsaj enkrat, me stvar enostavno ni potegnila toliko vase, da bi v njej preživel več kot 2 uri.

Kljub temu pa se veselim igranja nadaljevanja Dragon’s Dogma 2, ki ga je založnik Capcom najavil že kar nekaj časa nazaj, a je vse do včeraj skrival datum izida. Te skrivnosti je zdaj konec, saj smo dobili novo, širšo predstavitev igre, ob koncu te pa je zapisan tudi datum izida, ki se bo zgodil 22. marca 2024.

Na voljo je en krajši napovednik in en daljši, ki pokaže kar nekaj izsečkov igranja in to je videti kot nekakšna nadgradnja tistega iz originala. Še vedno bo to akcijski RPG, ki ga bomo nadzorovali iz tretjeosebne perspektive, med bojevalnimi mehanikami pa bomo lahko izkusili mečevanje, streljanje z lokom ali pa vihtenje magije. Boj je videti dokaj preprost, pri sekanju sovražnikov pa nam bodo ob strani zopet stali Pawni, ki so nekakšni unikatni pomagači, saj jih ustvarijo sami igralci, nakar jim preko interneta in posebnih kamnov delimo z drugimi. Pawni bodo tudi tokrat očitno enako gobezdavi kot v originalu in iz njihovega neprestanega čvekanja se je kmalu po izidu na PC-ju začel norčevati ves internet, Capcom pa je nato v igro vgradil možnost njihovega utišanja. Pri snovanju igralnega napovednika je bila ta opcija definitivno izklopljena, saj gledamo v impresiven spopad s titanskim kamnitim velikanom, celoten vtis pa nato pokvarijo Pawni, ki niso tiho niti za 5 sekund.

Daljši napovednik nam predstavi tudi nekaj zgodbe, ki se bo zopet odvijala znotraj fantazijsko srednjeveškega okoliša, kjer bomo slišali iztočnice tipa: “Show me the path thou wouldst walk!”. Igra naj ne bi imela direktne povezave s prvencem in v bistvu se zdi, da bo Dragon’s Dogma 2 nekakšna predelava originala, saj je začetek, kjer vam zmaj ukrade srce, praktično identičen, a Capcom pravi, da se bo zgodba odvijala v alternativni dimenziji. Slišati je tole kot nekakšen izgovor, da v bistvu naredijo predelavo prvega dela, a hkrati niso želeli preveč razburiti privržencev prvega dela.

Medtem ko čakate na nadaljevanje se lahko preizkusite tudi v prvem delu, ki je del Steamove jesenske razprodaje in je trenutno znižan na samo 4,79 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime