Elon Musk Disneyju in vsem drugim oglaševalcem sporočil, da naj se j*bejo

Ekscentrični milijarder Elon Musk je postal že tako bizarna figura, da o njegovih javnih izpadih sploh več ne pišemo, saj bi drugače lahko dnevno izpisali vsaj članek in bi z njegovo vsebino preplavili celo stran. Vendar pa se je včeraj zgodila izjema o kateri preprosto moramo zapisati nekaj stavkov, saj je stvar presegla tudi njegove izjave po X-u.

Musk se je pojavil na dogodku DealBook Summit, ki ga izvaja New York Times, na odru pa se je usedel z novinarjem Andrewjem Rossom Sorkinom. Intervju je že v prvih minutah postal bizaren in čeprav smo že vajeni, da se Musk v javnih govorih bolj slabo obnese, je bila stvar tokrat še toliko bolj bizarna. Musk, ki je bil oblečen v jopič, na moč podobnemu tistemu, ki ga je v igri Resident Evil 4 nosil Leon S. Kennedy, se je pri vsaki objavi zmedeno obračal v vse smeri kot da bi pričakoval, da bo vsaka njegova izjava spodbudila salve vzpodbujanja in aplavza, a v bistvu je naletel samo na nerodno tišino.

Najbolj zanimiva tema pogovora se je tikala oglaševanja na X-u, ki so ga v zadnjih tednih večji oglaševalci začeli masovno zapuščati. Razlog je Muskovo obnašanje na X-u, saj je obtožen širjenja antisemitizma in napadanja židovskih skupnosti. Ta njegova izjava je podžgala cel internet, zaradi česar so se nekateri oglaševalci počutili nelagodno, nekateri pa so potožili, da so se nato njihovi oglasi izrisovali ob sovražnih antijudovskih izjavah drugih uporabnikov. Večja podjetja so zaradi tega začela pavzirati svoje oglase in objave, saj se Musk za svoje dejanje ni opravičil in ni niti teh pobrisal iz X-a.

Warner Bros., Sony, Universal, Apple in Disney so samo nekatera od večjih imen, ki so zaustavila svoje oglase in sprva se je mislilo, da je to samo začasno. A stvar zna postati trajna, saj je Musk včeraj pred mikrofonom, brez neke resne vzpodbude, dejal, da ne želi njihovega denarja in da “naj se jebejo”. Stvar je ponovil dvakrat, saj ni naletel na želenega odziva občinstva, ob tem pa dodal še pozdrav Bobu, ki je bil namenjen Bobu Igerju, trenutnemu direktorju Disneyja.

Sorkin je bil zaradi njegove izjave kar malce šokiran zato ga je povprašal, kako misli X preživeti, če ne bo dobil oglaševalskega denarja. Musk mu je mirno odvrnil, da X brez oglaševalcev ne bo preživel in da je brez njihovega denarja to smrt tega podjetja, kar si bo zgodovina zagotovo zapomnila.

Intervju je sicer dolg uro in pol in si ga lahko v celoti ogledate zgoraj, Elon pa se vmes dotakne različnih tem kot je denimo drama znotraj podjetja OpenAI, trenutne politike, na spored pa pride tudi Tesla in njegov sveži tovornjak Cybertruck.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

6 KOMENTARJI

  1. Vec kot očitno vam ni jasn nic od ničesar kaj se dejansko dogaja na svetu, zato bi blo zelo priporočljivo, da se drzite tematike, o kateri imate vsaj nekaj pojma. Hvala

  2. Mogoče imam pa jaz probleme z dojemanjem realnosti, pa gremo recimo od začetka:
    “Ekscentrični milijarder Elon Musk je postal že tako bizarna figura, da o njegovih javnih izpadih sploh več ne pišemo…” ne vem, men tole deluje čist očitno mnenje, in ne neko dejstvo, ali pač ?

    “Intervju je že v prvih minutah postal bizaren in čeprav smo že vajeni, da se Musk v javnih govorih bolj slabo obnese, je bila stvar tokrat še toliko bolj bizarna.” Ponovno, men osebno se to zdi kot mnenje, daleč od tega da bi lahko karkoli označil kot dejstvo, ali pač ?

    “se je pri vsaki objavi zmedeno obračal v vse smeri kot da bi pričakoval, da bo vsaka njegova izjava spodbudila salve vzpodbujanja in aplavza, a v bistvu je naletel samo na nerodno tišino.” tole bi dejansko lahko bilo dejstvo, samo osebno ne vem točno na kateri drogi je bil avtor te novice, oz. na kakšne način dojema realnost. Musk je bil v tem pogovoru povsem identičen, kot pri vseh pogovorih ki sem jih jst poslušal. Pač zgleda je malo avtističen, verjetno kak asberger ali kej podobnega, kar je tako ali tako značilno za tovstsne ljudi. Če vam ni jasno kaj in kako, si lahko pogledate vse podcaste v katerih je bil (Joe Rogan, Lex Freidman ipd… )

    In še bi lahko nadaljeval, pa je že več kot očitno, da avtor novice nima dejansko nobenega pojma, kaj se dogaja v svetu, zakaj so Muskova stališča, katera je označil kot kretensko neumna, tako zelo hudo pomebna za obstoj človeštva, ali pač zgolj trpi za neke vrste Musk derangement sindromom in mu lastna idolološka omejenost megli realnost.

    Kot sem rekel, bi bilo dobro, da se držite tem, katere se vsaj približno vešči.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime