Baldur’s Gate 3 dobil posodobitev, ki igri doda še en dodaten konec in dve novi težavnosti

Nihče, res nihče ni pričakoval, da bo igra Baldur’s Gate 3 takšna huronska uspešnica, saj je to potezni RPG, ki zahteva veliko koncentracije in nekaj učenja D&D sistemov, to pa so stvari za katere nima čisto vsak igralec potrpljenja. Vendar pa je očitno v igričarskih vodah še prostora za ogromne RPG-je, ki vsebujejo napredne igralne sisteme in globoko zgodbo, razvijalec Larian Studios pa se je s tem naslovom končno proslavil za enega od trenutno največjih razvijalcev na igričarski sceni, ki ga bodo zdaj vsi založniki vabili, da bi za njih morda spočel kakšno igro in to z velikim proračunom.

Od izida je zdaj preteklo že nekaj mesecev, zato bi morda kakšen igralec zdaj pričakoval, da bo Larian stvar opustil in se preselil v izdelavo svojega naslednjega naslova. Čeprav Larian že razmišlja o svoji naslednji veliki avanturi dela na Baldur’s Gate 3 še ne nameravajo opustiti tako kmalu. Če bo stvar kdaj dobila kakšen DLC za zdaj še ni znano, a razvijalec nas je včeraj presenetil z izdajo nove, že 5. posodobitve, ta pa je s sabo prinesla ogromno novosti.

Najbolj pomembna med njimi je povsem nov epilog, ki bi mu kak drug založnik mimogrede postavil ceno 19,99 €, vendar pa Larian stvar nudi v obliki brezplačne posodobitve. Posodobitev je ogromna, saj je Larian v studio zopet povabil nekatere glasovne igralce in skupaj z njimi so posneli 3.589 novih vrstic dialoga. Za studio je bil to ogromen podvig, saj se novi epilog štorijalno odvije 6 mesecev po zaključku glavne kampanje, zato so morali pri njem upoštevati vse možne razplete dejanj, ki so jih igralci postorili skozi zgodbo, to pa zahteva veliko načrtovanja in dela. A očitno jim je uspelo, Larian pa je morda s tem preplezal tisto prepreko, ki mu je nagajala pri izdelavi DLC-ja, saj je razvijalec v preteklosti povedal, da bi kakšen dodatek moral upoštevati vse razplete glavne kampanje, kar je ogromno dela. Morda to pomeni, da je zdaj upanje na DLC znova zažarelo?

A posodobitev v sebi skriva še druge stvari. Zaradi dela na optimizaciji za konzolo Xbox Series X so zdaj sličice na sekundo poskočile tudi na PC-ju in konzoli PlayStation 5, na voljo pa je tudi povsem nova težavnost “Honour Mode”, ki igralcu onemogoči nalaganje shranjenih položajev ob neuspelih metih kock. Poleg tega sovražnike naredi težje, šefi pa dobijo nove sposobnosti “Legendary Actions”, ki jim omogočajo napade v poteznem načinu tudi takrat ko še niso na vrsti.

K temu dodajte še novo “Custom” težavnost, ki vam omogoča stvari kot je skrivanje pokazatelja zdravja sovražnikov, kratki počitki pa lahko zdaj popolnoma pozdravijo celotno partijo junakov.

Posodobitev tehta 30 GB in Larian priporoča, da tisti, s hitrim internetom raje odstranijo igro in jo ponovno namestijo, saj bodo tako hitreje lahko skočili v igro. Poln seznam sprememb si lahko preberete tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime