Furiosa dobila prvi daljši napovednik

Od zadnjih avantur Pobesnelega Maksa mineva že 8 let, zato je že skrajni čas, da v to franšizo, za katero od pamtiveka skrbi George Miller, dobimo nekaj novega življenja. George jih danes šteje že 78, zato ima tudi on omejen čas, da svoje zveste oboževalce zapelje v postapokaliptični puščavski svet prihodnosti, ki smo ga zadnjič obiskali preko filma Pobesneli Max: Cesta besa.

Novi film Furiosa pa ne bo povsem novo poglavje, kjer bi glavno vlogo zopet zastopal Maks, saj gre za nekakšno ločeno avanturo, ki pa se bo še vedno odvijala v svetu Pobesnelega Maksa. Zgodba se bo vrtela okoli bojevnice Furiose, ki smo jo prvič spoznali v Cesti besa in jo je tam vrhunsko odigrala Charlize Theron, zdaj pa se bomo vrnili v njeno preteklost, zato bo v to vlogo stopila mlaja Anya Taylor-Joy, ki je najbolj znana po šahovski seriji The Queen’s Gambit.

O zgodbi se sicer ve bolj malo, očitno pa bomo poleg mlade bojevnice ugledali tudi preteklost lika Immortan Joe, ki je s svojo pojavo strašil že v Cesti besa. Pomembno vlogo v filmu bo odigral tudi novi zlikovec Dementus, ki ga bo tule odigral Chris Hemsworth. Chris je nad vlogo navdušen, saj mu je kot Avstralcu franšiza Pobesneli Maks od vedno bila inspiracija, da se tudi sam preizkusi v svetu filmov, njegova najbolj prepoznavna vloga doslej pa je bil Marvelov Thor.

Napovednik sicer vsebuje vse tisto, kar smo od takšnega filma tudi pričakovali: veliko eksplozij, vratolomne vožnje po puščavi in frajerskih enovrstičnic. Ni pa napovednik naletel na univerzalno hvalo: v tej obsežni temi znotraj Reddita se kar nekaj ljudi pritožuje nad posebnimi efekti, ki bodejo v oči zaradi svoje slabe kvalitete, nekaterim pa ni všeč izbor Anye za igranje Furiose, ki je videti malce preveč koščeno za kruti svet Pobesnelega Maksa.

Morda pa posebni efekti v tej verziji še niso bili dokončni in bo končni rezultat drugačen in bolj realističen. To bomo videli 24. maja 2024, ko bo Furiosa uradno prispela v kinematografe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime