Stalker 2 v novem napovedniku predstavi starega znanca

Še vedno se spomnim, ko je bila neka tako dolgo nazaj igra Stalker 2 samo predmet govoric in gorečih želj, a globoko v sebi smo vsi vedeli, da stvar verjetno ne bo nikoli izšla. A glej ga zlomka, Stalker 2 ne samo da je v izdelavi ampak smo se celo privlekli do stopnje, kjer je od izida samo še nekaj mesecev stran, razvijalec GSC Game World pa nam je včeraj pokazal nov napovednik, ki v glavno vlogo postavi enega starega znanca iz prejšnjih iger.

Ta stari obraz pripada Striderju, ki smo ga v obliki bivšega pripadnika kulta Monolith srečali v igri Stalker: Call of Pripyat in smo ga takrat lahko rekrutirali na našo stran. Strider se bo pojavil tudi v igri Stalker 2: Heart of Chornobyl in v novem napovedniku si lahko ogledamo njegov dolg dialog, ki vsebuje nekaj obujanja preteklosti, zraven pa dobimo še nekaj kadrov iz igranja. Grafično je Stalker 2 še vedno videti spektakularno in animacije so tako življenjske, da včasih pozabiš, da je tole v bistvu videoigra.

In ta bo imela kar nekaj političnih podtonov, kar je razumljivo, saj je GSC Game World ukrajinski razvijalec, čigar člani ekipe so dejansko umrli med bojem proti Rusiji. Igra si je na včerajšnjem dogodku PC Gaming Show prislužila nagrado najbolj zaželene igre, šef studia Evgeniy Grygorovych pa je v zahvalnem govoru povedal, da bo Stalker 2 reprezentiral neomajno voljo ukrajinskega naroda.

Žal pa še vedno nismo dobili čisto jasnega datuma izida, a GSC Game World je v intervjuju za kitajsko spletno stran GamerSky povedal, da je zdaj igra v fazi poliranja, a da še ne morejo povedati, kdaj točno bo pripravljena na izid in koliko časa bo zahtevala optimizacija. Je pa potrdil, da bo Stalker 2 izšel v prvi četrtini 2024 in da bo igra na konzoli Xbox Series X vsebovala dva grafična načina: “Quality” in “Performance” – slednji bo omogočal poganjanje pri 60 sličicah na sekundo a pri zdaj še neznani ločljivosti.

Strojne zahteve za PC še niso znane, vendar pa trenutno načrtujejo minimalno konfiguracijo okoli grafične kartice GTX 1060, ki zna igro poganjati, vendar pa bo seveda ob tem trpela grafična podoba.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime