Tale igralni razred spremeni Path of Exile 2 v streljanko

Imamo več vrst akcijskih RPG-jev in čeprav so si igre tipa Diablo 4, Path of Exile in Titan Quest dokaj različne glede specifičnih igralnih mehanik, si hkrati delijo marsikakšno korenino, saj se pri teh igrah največkrat pretepamo iz zgoraj gledanega pogleda in si preko mečev, lokov in urokov poskušamo prislužiti raznorazne zaklade.

Path of Exile 2 pa bo pri tem igranju ponudil malce drugačni pristop. Razvijalec Grinding Gear Games je namreč nedavno predstavil daljši posnetek novega igralnega razreda Mercenary in ta je videti kot Van Helsing na steroidih. Najemnik bo namreč v rokah lahko naenkrat prenašal dva samostrela, vendar pa ta nista takšna, ki bi za vsak izstrel puščice potrebovala minute repetiranja. Ta posebni samostrel se namreč obnaša lahko kot moderna orožja in igralci mu bodo lahko tekom igranja instantno spremenili način obnašanja, tako da bomo v enem trenutku držali brzostrelko, že v naslednjem pa bo treba preklopiti na puško ali pa celo različico bazuke.

Vse je odvisno od situacije, v kateri se trenutno nahajamo, na orožja pa bomo lahko navesili tudi dodatke kot je denimo izstreljevalnik granat, ta pa lahko izstreli bombe, ki sovražnika zažgejo ali pa za kakšno sekundo omamijo. Mercenary se bo moral med igranjem ves čas premikati, drugače lahko postane lahek plen za sovražnika, pri tem pa nam bo pomagala nova nadzorna shema, saj bomo našega junaka lahko premikali tudi preko WASD, ki so navadno rezervirane za prvoosebne streljačine.

Nov način premikanja nam bo tako dal večji nadzor nad bojiščem in Path of Exile 2 je pri takšnem igranju res videti povsem drugače in predvsem sveže. Igralci bodo lahko po mili volji izbirali način nadzora, tako da boste lahko preklopili tudi na klasično klikanje, WASD premikanje pa bo na voljo tudi za druge igralne razrede, od katerih jih zdaj poznamo šest: Monk, Sorceress, Huntress, Druid, Warrior in Mercenary – ob izidu bomo lahko izbirali med kar 12 igralnimi razredi.

Path of Exile 2 je videti odlično, a izid še ni blizu. Grinding Gear Games je sicer napovedal zaprto beta testiranje, ki pa se bo zgodilo šele 7. junija 2024. Kdaj bo končna različica 1.0 na voljo za vse še ni znano, a če bi ugibali, bi datum postavili v zimo naslednjega leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime