Franšiza Resident Evil bo še naprej dobivala predelave

Založnik Capcom se je za dostavo sveže Resident Evil vsebine zatekel tudi v brezno predelav, kar se je izkazalo za pravilno potezo. Še vedno smo mnenja, da je med njimi najboljša predelava drugega dela, medtem ko se je prenova 4. dela ravno tako dobro odrezala, a je bila morda za kanček manj impresivna kot pa pohajkovanje skozi Raccoon City. Najslabši je bil tretji del, saj razvojna ekipa preprosto ni imela dovolj časa, da bi v novejši pogon spravila čisto vso vsebino originala, zaradi česar je bila kampanja prekratka, Nemesis pa premalo grozeč.

Capcom se ne bo zaustavil samo pri trojici predelav, saj je japonska veja spletne strani IGN spregovorila z Yasuhirom Anpom, ki se je pod predelavo Resident Evil 4 zapisal kot režiser in ta je na vprašanje, če morda prihaja še več predelav, odgovoril pritrdilno. Anpo pravi, da so bile vse predelave dobro sprejete in da omogočajo modernemu občinstvu, da na ta način uživa v preteklih igrah in da želijo na tem delati tudi v prihodnosti, ni pa želel izdati, katera igra bo naslednja na seznamu obdelav.

To je seveda tisto glavno vprašanje in franšiza vsekakor ponuja ogromno možnosti za takšne projekte, saj je skozi zgodovino, glede na Wikipedio in če izvzamemo trojico že ustvarjenih predelav, na voljo še 27 drugih Resident Evil iger. Na splošno pa se igralci strinjajo, da bo Capcom predelal eno od naslednjih treh iger: originalni Resident Evil, Code Veronica ali pa Resident Evil 5.

Original je morda najbolj potreben obnove, saj je izšel leta 1996, vendar pa je v 2002 že dobil predelavo za GameCube, a tudi ta je danes že nekoliko ostarela in je ne moremo preigrati iz tretjeosebnega pogleda tako kot ostale igre, ki so dobile lepotne operacije. Veliko je pozivanja tudi k obdelavi igre Code Veronica iz leta 2000, a Capcom bi čisto lahko pod roke vzel tudi peti del iz 2009, ki se sicer še vedno lepo igra, vendar pa bi založnik na ta način lahko nadaljeval zgodbo Chrisa Redfielda in s tem bi nato tudi dobil priložnost, da preko predelave popravi ugled katastrofalno sprejetega 6. dela.

Karkoli pride je verjetno še leta stran, Capcom pa bo vmes delal na 9. delu serije, medtem pa bo nekaj sveže vsebine prejela predelava Resident Evil 4. 8. decembra bomo igro lahko preizkusili v navezi z VR sistemom PSVR 2, 20. decembra pa jo bo Capcom pripeljal tudi na telefone iPhone 15 Pro.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime