Discord popolnoma prenovil svojo telefonsko aplikacijo

Popularni program Discord, ki je izjemno priljubljen predvsem pri igričarjih, je za svojo telefonsko aplikacijo na operacijskih sistemih Android in iOS pred kratkim izdal ogromno posodobitev, ta pa je praktično popolnoma prenovila uporabniški vmesnik, ki je zdaj nekaterim bolj všeč, drugi pa sprememb ne marajo preveč.

Da je aplikacija prenovljena je uporabniku jasno takoj ko jo zažene, saj so bile vse ikone in bližnjice razporejene na novo. Večina upravljanja se je zdaj preselila na spodnji del zaslona, kjer najdemo ikone za strežnike in pogovore s prijatelji ločene. Potem je tu še ločena ikona za najbolj sveža obvestila, ki jih bo zdaj lažje počistiti iz zaslona in razdelek “You” kjer lahko skočite do svojih nastavitev.

discord

Prej smo vse te stvari imeli na enem zaslonu, zdaj pa je treba med strežniki in pogovori s prijatelji preklapljati znotraj ikon, kar je nekatere že pogrelo. Tudi upravljanje s pogovori je zdaj drugačno: prej smo z drsanjem v levo stran pristopili do dodatnih nastavitev, zdaj pa s to potezo sprožimo okno za tipkanje besedila. Ikona za iskanje po ključnih besedah je zdaj prisotna desno zgoraj, pri pogovorih pa imate zdaj možnost nekatere od njih označiti za priljubljene, tako da so vedno prisotni na vrhu in imate do njih lažji dostop.

Prenovo je prejel tudi iskalnik, ki naj bi bil zdaj bolj natančen in zdaj lahko povrne rezultate glede specifičnega teksta ali pa povezavo do datotek, ki ste jih v preteklosti delili s sogovorniki. Iskanje med vsemi temi stvarmi je zdaj lažje, saj ga lahko med prijatelji sprožite globalno, na posebnih razdelkih pa si zdaj lahko ogledate vse poslane slike ali posnetke na kupu, hkrati pa imate dostop do vseh pripetih pogovorov, poslanih datotek in celo URL povezav.

Discord se je na svoji uradni strani še pohvalil, da je veliko postoril tudi na optimizaciji. Aplikacija se na Androidu zažene za 55 % hitreje, na iOSu pa za 43 %. Stvar se je sicer že zdaj zagnala instantno, a dobro je vedeti, da je zdaj pod površjem še urnejša, izboljšani pa naj bi bili tudi video klici, aplikacija pa naj bi se na Androidih veliko manj rušila.

Uporabniki temne teme boste brž opazili, da je zdaj ozadje aplikacije resnično temno, medtem ko je bilo prej bolj sivkaste barve. Takšno temno temo ste prej lahko dobili samo preko naročnine Nitro, zdaj pa lahko do nje dostopajo tudi vsi tisti, ki nočejo za ta čvekalni programi odšteti niti enega evra mesečno.

Discord pravi, da bo še naprej delal na optimizacijah in da v bodoče lahko pričakujemo tudi posodobitve, ki bodo omogočale boljše filtre pri iskanju in hitrejši dostop do posameznih članov določenega strežnika. Prav fajn bi bilo, če bi nekaj od teh izgruntavščin prispelo tudi na aplikacijo za PC, a zaenkrat kaj takšnega ni v kartah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime