Blade bo dobil svojo videoigro, na njej pa dela razvijalec Arkane

Razvijalec Arkane Studios ima za sabo dve desetletji dolgo zgodovino izdajanja kvalitetnih iger in v bistvu so samo enkrat zares brcnili v temo in to preko svoje najnovejše igre Redfall, ki je imela zanimiv koncept, a žal se pri izvedbi stvari niso sestavile v privlačno igralno formulo. Zaradi tega neuspeha se je tako predvidevalo, da se bo Arkane zdaj vrnil k obuditvi ene od svojih priznanih franšiz in pred dogodkom The Game Awards so se rodile konkretne govorice, da bo razvijalec napovedal Dishonored 3, a to se na koncu ni zgodilo.

Namesto tega se bo Arkane zopet vrnil v vampirske vode, saj mu je založnik Bethesda odobril delo na licenci Blade, ki spada v Marvelovo vesolje superjunakov. Igra nosi preprost naslov Marvel Blade, kratki dražilnik pa nam pokaže samo posnetek priljubljenega klavca vampirjev, ki si želi privoščiti britje, a tudi pri tem preprostem opravku nima mira, zato si mora zopet povezniti frajerska sončna očala na oči, nato pa se oprime katane.

Blade se bo tokrat dogajal znotraj ulic Pariza, kar niti ni čudno, saj razvijalec prihaja iz Francije. Režiser Dinga Bakaba je na odru povedal, da je bila že dolgo želja studia Arkane, da franšizo Blade zasuka v svojo smer in da v igro vpelje tiste igralne mehanike, ki odlikujejo ta francoski studio.

Oboževalci tega studia so verjetno malce razočarani, saj že dolgo čakajo na nov del serij Dishonored in Prey, zato skok v Marvelove vode, kjer bo razvijalec zaradi licence zagotovo omejen pri izražanju svoje ustvarjalnosti, ni ravno požel univerzalnega odobravanja. A morda je Microsoft, ki si že dolgo lasti Bethesdo in s tem tudi Arkane, uvidel delo, ki ga je Sony opravil na licenci Spider-Mana in si je tudi sam želel pod sebe spraviti podoben izdelek.

O njem pa še dolgo ne bomo slišali ali videli kakšen konkreten igralni napovednik. Arkane naj bi šele dobro začel delo na tem projektu, tako da je še prezgodaj govoriti o datumu izida in če bi stavili, bi ga postavili nekje v 2026 ali kasneje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime