Alan Wake 2 danes dobiva dober izgovor za ponovno preigravanje

Alan Wake 2 je skupno gledano dober naslov, ki si je tudi pri nas prislužil visoko oceno, vsebuje pa svoje pluse in minuse. Boj je denimo dokaj zmeden in raznovrstnost nasprotnikov porazna, zato je toliko boljši pri dostavljanju unikatnih igralnih segmentov in dobre odigrane štorije, zaradi česar je na podelitvi nagrad dobil trofeje za najboljšo zgodbo, režijo in dizajn in ni dobil ničesar na področju samega igralnih mehanik.

Zato si tudi med preigravanjem kampanje nisem nikoli v brk zamrmral: “Tole bi bilo odlično za ponovno preigravanje preko opcije New Game+”. Ampak očitno si je kar nekaj ljudi želelo takšne možnosti igranja in razvijalec Remedy Entertainment jim bo ustregel že danes, ko bo dostavil New Game+ preko brezplačnega DLC-ja.

Za dostop do New Game+ bo treba najprej dokončati kampanjo in nato boste v meniju izbrali možnost ponovnega preigravanja v katerem boste lahko obdržali vsa od prej nabrana orožja, njihove nadgradnje in dvignjene statistike vašega dvojca junakov. V bistvu sem pozabil, da je ta naslov sploh vseboval možnost nadgrajevanja orožij, saj sem se skozi celo igro sprehodil pa se praktično s tem nisem sploh ukvarjal, a pri novem preigravanju bo to nujno, saj bomo zraven dobili še novo težavnost “Nightmare”. Ta bo s sabo prinesla še težje nasprotnike, ki bodo zdaj še bolj odporni na naše strele, kar se sliši kot resnična nočna mora, saj so že na normalni težavnosti zahtevali nenormalno veliko municije, preden so padli na tla.

Brezplačni DLC pa s sabo prinaša še nekaj dodatnih zanimivosti. Čakajo nas nove strani iz scenarija, ki jih je po svetu skril Alan Wake, dobili bomo pa tudi povsem nov konec, ki naj bi, vsaj tako pravi Remedy, pri igralcih spodbudil ustvarjanje novih teorij in morda dobimo s tem tudi kakšen namig na tretji del.

Alan Wake 2: The Final Draft izide že nocoj, 11. decembra ob 19.00, na PC-ju pa lahko stvar še vedno lahko kupimo samo preko trgovine Epic Games Store, kjer bo, glede na to, da je založnik igre Epic Games, tudi ostala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime