Umrl igralec Andre Braugher, ki se ga najbolj spomnimo iz serije Brooklyn Nine-Nine

V 61. letu starosti se je od nas nenadoma poslovil igralec Andre Braugher, ta pa si je v svoji bogati filmski in televizijski karieri prislužil dve nagradi Emmy, njegova najbolj prepoznavna vloga pa je bil resnobni šef policije Raymond Holt znotraj popularne serije Brooklyn Nine-Nine.

Andre se je prvič resneje dokazal leta 1998 v seriji Homicide: Life on Street, kjer si je z vlogo detektiva Franka Pembletona prislužil Emmyja. Kot detektiv je nastopal tudi v seriji Hack, nakar se je v seriji Zdravnikova vest prelevil v psihiatra Darryla Nolana. Leta 2006 se je preizkusil v vlogi pretkanega zlikovca v mini seriji Thief, za ta svoj nastop pa si je prislužil drugega Emmyja.

Skozi leta je nato skočil še v cel kup serij in filmov, čeprav je skoraj vedno v njih nastopal v bolj stranskih vlogah. A četudi je bil stranski lik, je njegova prezenca poskrbela, da si si njegov obraz zapomnil: osebno se mi je vtisnil v spomin iz grozljivke Skrivnostna megla iz leta 2007, kjer je odigral soseda Thomasa in Andreja prvič srečamo medtem ko poskuša razočarano prižgati motorno žago.

Andre pa si je širšo prepoznavnost med mlajšimi gledalci pridobil preko serije Brooklyn Nine-Nine. Vloga Raymonda Holta je bila kot naročena zanj, saj se je pri njej odrezal odlično in gledalce je že od premierne epizode leta 2013 zabaval kot resnobni vodja policijske postaje Nine-Nine, ki veselje in žalost izraža z enako obrazno grimaso. Idealno se je ujel z igralcem Andyem Sambergom, ki je v seriji igral porednega detektiva Jaka Peralto, ta pa je bil s svojim kapetanom skoraj vedno na nasprotnih bregovih, čeprav sta na koncu vedno nekako našla skupno točko.

Serija Brooklyn Nine-Nine se je tekom svojega obstoja zapletla v nekaj moralnih težav, saj se je leta 2020 zgodil kontroverzen umor temnopoltega Georga Floyda, ki ga je policist Derek Chauvin pred celim kupom ljudi, ki so incident snemali preko telefonov, s stanjem na vratu zadušil, to pa je nato po ZDA sprožilo množične izgrede in proteste. Glede na to, da se celotna serija Brooklyn Nine-Nine vrti okoli policije in njihovih dogodivščin so morali pisci narediti nekaj premora, ravno Andre pa je v intervjuju za spletno stran Variety povedal, da policisti ne morejo kar sami kršiti zakona in deliti pravico glede na svoja načela. Andre se je takrat tudi zavzel, da se serija Brooklyn Nine-Nine v svojih novih epizodah dotakne takratnih protestov in da bi morale enako narediti tudi vse serije, ki se vrtijo glede dela policije.

Novico o njegovi smrti je sporočila njegova publicistka Jennifer Allen, razlog smrti pa je še ni čisto jasen, saj je znano samo to, da je umrl po kratki bitki z boleznijo. Za sabo je pustil ženo Ami Brabson ter tri otroke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime