12. sezona serije Nikar tako živahno bo hkrati tudi zadnja

Po več kot 20 letih zabave bo že tako pojemajoči trg črne komedije izgubil še enega zastopnika. Serija Curb Your Enthusiasm, pri nas poznana pod imenom Nikar tako živahno, bo namreč naslednje leto doživela svojo 12. sezono, ta pa bo hkrati tudi zadnja.

Slovo je napovedal Larry David, ki je ustvarjalec te črne komedije, hkrati pa v njej nosi glavno vlogo. Serija meša dogodke iz resničnega življenja in fikcije, tako da je Larry v svojem svetu poznan po svojih resničnih dosežkih, med katerimi je zagotovo najbolj pomemben snovanje legendarne serije Seinfeld, zraven pa dobimo cel kup izmišljenih situacij, v katere se naslovni junak zaplete včasih po lastni krivdi, včasih pa po spletu naključij. Zadevo odlikuje črn humor, ki je v zgodnjih sezonah tako začinjen, da ga verjetno v današnjem svetu nihče ne bi odobril za snemanje in visoka stopnja improvizacije, zaradi katere liki kot za stavo prebijajo 4. zid in včasih preprosto izbruhnejo v smeh.

Tako kot junaki Seinfelda se tudi Larry znajde v raznih situacijah do katerih pride predvsem na račun svojih pikolovskih izjav in pri teh, zaradi svoje Hollywoodske slave, naleti na cel kup priznanih filmskih igralcev in drugih znanih osebnosti. Med temi se znajdejo legendarni režiser Martin Scorsese, igralci Ben Stiller, Michael J. Fox, Ricky Gervais, David Schwimmer in celotna zasedba Seinfelda preko katere je bila posneta tudi kratka epizoda v obliki oživitve serije.

Serija je svoje življenje začela leta 1999 in to v podobi enournega filma Larry David: Curb Your Enthusiasm, nakar se je oktobra rodila prva sezona. Te so si nato sledile dokaj redno in med njimi je bilo največ dve leti razlike, stvari pa so se sunkovito zasukale v 8. sezoni, ko je med to in 9. sezono preteklo kar 6 let. Na tem mestu je Larry že začel omenjati konec serije, a se je ta potem vedno nekako vrnila nazaj: 9. sezono smo dobili leta 2017, 10. v letu 2020 in 11. v 2021. Za naslednje leto se pripravlja 12. sezona, ta pa je očitno res zadnja, saj je Larry David za spletno stran Deadline sporočil, da se lahko preko te končno poslovi od fiktivnega Larryja, ki je v seriji povsem drugačen od njegove resnične osebnosti. K temu je dodal, da tisti, ki ga bodo iskali, ga lahko najdejo znotraj organizacije Zdravniki brez meja.

Seveda se lahko zgodi tudi preobrat in se Larry premisli, a zdi se, da je tokrat zabavi res konec. HBO, kjer si lahko trenutno ogledamo vse pretekle epizode, je izjavil, da se Larry sam odloča, kdaj bo s serijo nadaljeval in kdaj jo bo zaključil in da so zanj vrata vedno odprta. Vendar pa jih po drugi strani Larry David zdaj šteje že 76 in nihče mu ne bi res zameril, če si po vseh teh letih pisanja scenarijev in igranju končno vzame nekaj zasluženega počitka.

Premiera 12. sezone se bo zgodila 4. februarja 2024, dobili pa bomo 10 epizod – zadnja od njih se bo zavrtela 7. aprila istega leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime