Aplikacija Threads zdaj na voljo tudi v Sloveniji

Aplikacija Threads, ki je pet mesecev nazaj zaživela v ZDA in Združenem kraljestvu, je včeraj doživela svoje rojstvo tudi znotraj Evropske unije, kar pomeni, da je postala na voljo tudi v Sloveniji. Podjetje Meta je svojega konkurenta X-u dolgo držala izven rok evropskih uporabnikov, saj je morala zadostiti vsem pravilnikom, ki jih drži Evropska unija, hkrati pa se je bilo treba pripraviti na novi pravilnik Digital Markets Act oziroma DMA, ki bo zaživel v letu 2024.

Post by @threads
View on Threads

Threads je na voljo preko spleta ali pa preko aplikacij za iOS in Android. Registracija je dokaj preprosta, saj je bil to nekdaj neločljivi del Instagrama, tako da lahko ob prehodu s sabo potegnete vse sledilce oziroma prijatelje, ki ste jih držali na Instagramu, platformo pa lahko uporabljate tudi brez računa, a potem ne boste mogli všečkati vsebine drugih in objavljati svojih prispevkov. Vse to vam je predstavljeno ob ustvarjanju računa, kjer morate na koncu samo še izbrati, ali želite svoj profil narediti javno dostopen ali zaseben in že ste pripravljeni na akcijo.

Post by @hop.si
View on Threads

In zakaj točno bi nekdo želel sploh uporabljati to stvar? No, Threads je v bistvu alternativa X-a, kar pomeni, da je primarno namenjen objavljanju misli uporabnikov, iz teh pa se nato lahko razvije kakšna debata. Na takšen način je včasih obratoval Facebook, nakar je veliko pomembnejša postala video in slikovna vsebina, ki je dobila tudi večji doseg. Threads nas tako na nek način želi povrniti na stare čase, ko so bila družabna omrežja bolj, no, družabna in so se uporabniki dejansko pogovarjali med sabo, namesto da so si samo všečkali slike.

Aplikacija je pomembna tudi za Slovenijo, ki ni nikoli res posvojila Twitterja in čeprav na X-u imamo nekaj slovenskih uporabnikov, ta platforma na naših tleh niti približno ni tako popularna kot pa v drugih državah. Zato bo zanimivo videti, kako se bo zadeva pri nas prijela in če smo v Sloveniji z njo stopili v novo dobo spletne interakcije.

Threads je bil ob svojem originalnem izidu bolj ubožen, saj mu je manjkalo kup funkcionalnosti, ki jo ponuja konkurenca. Sčasoma je Meta dodala možnost sledenja specifičnih uporabnikov, ki z vami delijo enake interese, zdaj pa lahko svoje misli prepošljemo tudi na Instagram. Meta je včeraj pričela tudi s testiranjem združljivosti z ločenim omrežjem Mastodon, kar je bila ena ključnih obljub ob premierni splavitvi aplikacije.

Aplikacija je bila v ZDA in drugod po svetu dobro sprejeta, saj je v samo petih dneh nabrala več kot 100 milijonov uporabnikov, do 10. novembra pa naj bi ta številka narasla na 141 milijonov. A spletna stran Forbes je poročala, da je samo mesec po izidu interakcija uporabnikov upadla do celo -70 %, kar je takrat šlo verjetno na račun pomanjkanja pomembnih funkcij, ki jih Threads takrat enostavno ni imel in ljudje so se zato vračali na X. Zagon platforme znotraj Evrope bo zagotovo spet dvignil številke in te znajo biti zdaj, zaradi težav X-a z oglaševalci, morda nekoliko bolj obstojne.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime