Warhammer 40k: Space Marine 2 končno dobil datum izida, a ta je še presneto daleč stran

Te dni se zabavam s preigravanjem RPG igre Warhammer 40k: Rogue Trader in kot devičnik znotraj Warhammer 40k univerzuma sem hitro prišel do spoznanja, da je ta znanstveno-fantastični okoliš presneto kul in bi ga rad izkusil tudi še kje drugje. Warhammer 40k ima sicer kup iger, a večina njih smrdi samo po hitrem zaslužku na račun slavnega imena, najdejo pa se tudi izjeme.

Ena teh je Space Marine, ki ga je razvijalec Relic Entertainment izdelal leta 2011 in ta je brž postal popularen. Dostavil je namreč ravno tisto, kar so oboževalci te franšize tudi že dolgo zahtevali: brutalno tretjeosebno akcijo, kjer v vlogi vesoljskega marinca koljemo vesoljsko zalego in vse to počnemo v imenu Imperatorja.

Ni čudno potem, da so igralci hitro začeli vzklikati po nadaljevanju, ki pa je zahtevalo desetletje preden je bilo sploh prvič najavljeno. Na novem poglavju dela razvijalec Saber Interactive in sprva je bila igra začrtana za konec leta 2023, vendar pa tega datuma ne bo ujela. Založnik Focus Home Interactive je izid prestavil že prejšnji mesec in to na drugo polovico leta 2024, zdaj pa smo dobili bolj točen datum izida, ki se bo zgodil 9. septembra 2024.

To je kar pošten zamik, tako da bo igra izšla 9 mesecev po originalno začrtanem datumu izida. Focus Home pravi, da bo razvijalec Saber ta čas porabil za poliranje igralnih mehanik, ki so v daljšem igralnem napovedniku sicer videti solidne, a tisti novinarji, ki so igro že lahko preizkusili nad igro niso bili navdušeni, saj naj bi moral biti boj malce bolj odziven in udarci z mečem bolj brutalni, kar nekaj od njih pa se je potožilo tudi nad zvokom.

Grafično je zadeva vsekakor videti kot poštena nadgradnja v primerjavi z originalom, ki je sicer dobil manjšo predelavo v obliki Anniversary Edition, a bi si morda zaslužil tudi večjo obnovo v pogonu drugega dela.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime