Netflix najavil predelavo animeja One Piece

Pretočni servis Netflix že dolgo špika v smer animejev in po nekaj neuspelih projektih jim je končno uspelo sproducirati uspešen izdelek v podobi animeja One Piece, ki so ga predelali v format serije z resničnimi igralci, vse skupaj pa je bilo seveda podprto z dobro mero posebnih učinkov, saj drugače bolj težko uresničiš predstave gusarja, ki se lahko raztegne kot povprečen ponedeljek.

Netflix pri teh svojih iskanjih novih franšiz ne potrebuje veliko, saj takoj ko najde nekaj uspešnega iz tega spočne cel kup projektov: The Witcher je imel denimo dobro sprejeto 1. sezono, kar je izrodilo nadaljevanja in stranske projekte in po enaki poti gre zdaj očitno tudi One Piece. Uspeh serije jih je opogumil, zato so najavili predelavo originalne risane serije in mange, ki jo bo na novo zrisal studio WIT Studio.

Najava je prišla preko kratkega dražilnika v katerem vidimo nekega risarja, ki rigorozno riše neko podobico za katero se na koncu izkaže, da je to prva podobica iz predelane serije. WIT Studio vsekakor ni slaba izbira, saj je ta poprej ustvaril animeje Attack on Titan in Spy x Family. Predelava nas bo vrnila povsem na začetek originalnega animeja in mange in ta izvirna pripoved je znana tudi pod imenom “East Blue Saga”.

Nova serija bo nosila ime The One Piece in je marsikoga ujela povsem nepripravljenega in najava tako ni povsod prejela univerzalne hvale. Prvi razlog je Netflixova serija z živimi igralci, ki je sama po sebi v bistvu predelava, zato delanje še ene risane obnove niti nima pravega smisla.

A drugi še večji razlog za negativne kritike je dejstvo, da originalna anime serija še vedno traja. Spočeta je bila sicer davnega leta 1999, le dve leti po izidu mange, ki jo je julija leta 1997 predstavil svetu Eiichiro Oda in od takrat redno dostavlja novo vsebino – do sedaj se je nabralo že skoraj 1.100 epizod. Zato je malce bizarno slišati najavo predelave izdelka, ki je še vedno znotraj produkcije, čeprav zna biti gledanost kljub temu visoka. Ni jih namreč malo, ki se jim dandanes zdijo originalne epizode že malce zastarele za gledanje in bi radi One Piece izkusili v višji ločljivosti in to preko vseh pritiklin, ki jih s sabo prinaša sodobna animacija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Opomba. Netflix pri tem nima nič drugega kot mednarodne distribucijske pravice. Predelave se je izrecno lotil WIT Studio in bo v bistvu bolj zvesta adaptacija mangi brez dodatnih fillerjev, s sodobnejšo animacijo in vsekakor boljšim “nerazvlečenim” tempom dogajanja, saj si v tem trenutku to že lahko privoščijo glede na to da se Toeijeva serija in manga bližata koncu.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime