Hekerji napadli stran razvijalca Insomniac in razkrili vse njegove prihajajoče igre

Razvijalec Insomniac Games, ki ga mlajši igralci poznajo po igrah Ratchet and Clank in trojici Spider-Man iger, nekoliko starejši pa bo seriji naslovov Resistance, je kakšen teden nazaj postal tarča obsežnega hekerskega napada. Vsiljivcem je uspelo pridobiti dostop do njihovih strežnikov in iz njih izmakniti za skoraj 2 TB podatkov, te pa zdaj držijo za odkupnino, ki pa jo Insomniac in Sony seveda nočeta izplačati.

Zato so napadalci začeli na internet spuščati zaupne informacije in med njimi se je znašla razpredelnica tudi vseh njihovih prihajajočih naslovov. Če morda nočete videti, kaj vse namerava Insomniac Games ustvariti vse do leta 2030 in bi bili morda raje ob vseh prvih najavah presenečeni, potem je morda bolje, da že tule prenehate z branjem članka.

Gleda na nove informacije so se očitno govorice, da namerava Sony spremeniti studio v izdelovalca Marvelovih naslov, izkazale za resnične. Zdi se, da bo Insomniac res ustvaril nekakšno igričarsko verzijo Marvelovega vesolja, le da se bo tule vse skupaj bolj ali manj vrtelo okoli Pajkomoža.

Naslednje leto sicer Insomniac ne bo spočel nobenega novega naslova, a že v 2025 bo na površje splavala igra Marvel Venom. To bo nekakšen samostojen dodatek za igro Spider-Man 2 zato bo tudi zgodba neposredno nadaljevanje in bo v obseg trajala nekje med 8 in 10 ur, med tem časom pa se bomo lahko podili po okuženem velemestu New York in med igranjem prostoročno preklapljali med dvema Spider-Manoma in tudi Venomom.

V letu 2026 bo nato izšla igra Marvel Wolverine, ki ga je Insomniac napovedal že dolgo nazaj in smo ga pričakovali malce prej, a očitno je treba na njem opraviti še kar nekaj dela. Temu bo sledilo nekaj pavze, nakar bomo v 2028 dobili polnopravno nadaljevanje Spider-Man 3, šele v 2029 pa nas čaka nekaj, kar ni spočeto v navezi z Marvelom: povsem frišno poglavje franšize Ratchet and Clank. Samo leto za tem pa bomo dobili še igro X-Men, nakar bo Insomniac v 2031 končno dobil priložnost za ustvarjanje povsem nove in originalne franšize, ki pa še nima imena.

Kot vidite so podatki razkrili ogromno in kar malce bizarno je gledati v napovedi naslovov, ki so tako daleč v prihodnosti, da bo polovico njih poganjala konzola PlayStation 6. Hekerji zagotovo skrivajo še marsikakšno dodatno informacijo, ki še ni prišla v javnost: razkrili so denimo dva povsem nova igralna segmenta za igro Wolverine, ki sta še daleč od končanega, a sta dokaz, da so vsiljivci s sabo odnesli goro informacij.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime