Franšiza Peaky Blinders naj bi dobila še dve novi seriji

Serija Peaky Blinders pri nas nosi uraden naslov “Birminghamske tolpe”, kar je neumen prevod, saj je tolpa Peaky Blinders resnično obstajala in se je s tem prepoznavnim imenom zapisala v zgodovino, zato je njeno prevajanje povsem nepotrebno.

Skratka s to serijo imam osebno malce čuden odnos, saj sta me prvi dve sezoni povsem povlekli v dogajanje, nakar sem stvar kar naenkrat nehal gledati, čeprav za to nimam nekega oprijemljivega razloga. Mislim, da sem nehal gledati nekje tam, ko si Tommy Shelby kupi neko graščino in je v dogajanje potegnjena neka ruska deklina? Stvar se mi je takrat prav tako zdela že razvlečena, kar je presenetljivo, saj smo dobili samo 6 sezon, vsaka od teh pa je štela vsega šest epizod.

Serija se je zaključila lani, a že pred tem je bilo jasno, da se bo tolpa Peaky Blinders še vrnila pred kamere. Steven Knight, ki je že od začetka postavljen kot glavno pero serije, je še pred zadnjo sezono izjavil, da ima v mislih tudi film in da zanj že ustvarja scenarij. V nedavnem intervjuju za Radio Times je znova potrdil, da projekt še vedno živi in da je scenarij že praktično dokončan, stvar pa bi morala služiti kot epilog dogodkom šeste sezone, ki je za sabo pustila nekaj odprtih vprašanj.

Spletna stran Bloomberg pa pravi, da bo franšiza Peaky Blinders zaživela še v dveh ločenih serijah. Ena od teh se bo fokusirala na lik Polly Shelby, ki jo v originalni seriji odlično odigrala Helen McCrory, a igralka je žal leta 2021 izgubila bitko z rakom, stara samo 52 let. Osebno si v vlogi Polly bolj težko predstavljam kakšno drugo igralko, zato bo zanimivo videti, kam bodo producenti odpeljali svojo idejo: bržkone bomo videli odraščanje Polly in kako je ta postala tako žilava v času in svetu, kjer se je ženske skoraj ekskluzivno postavljalo samo za štedilnik.

Druga serija pa naj bi bila postavljena v Boston in naj bi se dogajala nekaj desetletij za dogodki originalne serije. Vpogled v malce bolj moderne tolpe se sliši odlično in na splošno nam primanjkuje realističnih serij, ki bi se primarno ukvarjale z življenjem na drugi strani zakona.

Datumi izidov teh dveh serij seveda ostajajo neznanka, saj mora biti novica najprej sploh uradno potrjena. Bomo pa vsaj zaključni film dobili enkrat v bližnji prihodnosti: Steven Knight pravi, da naj bi se snemanje začelo enkrat naslednje leto, glavni igralec Cillian Murphy, ki je v seriji odigral lik Thomasa Shelbyja pa je že izjavil, da se je pripravljen vrniti tudi v film, če bo le scenarij dovolj dober zanj.

Vseh 6. sezon serije Peaky Blinders si pri nas lahko ogledate preko Netflixa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime