Umrl je popularni YouTuber Mitten Squad, znan po svoji unikatni Fallout in Elder Scrolls vsebini

Nov dan, nova smrt slavne osebe, le da tokrat ta prihaja iz YouTuberskega sveta. Od nas se je namreč poslovil Joseph Wilson, ki je dolgo vodil kanal Mitten Squad, s tega sveta pa je odšel star samo 27 let.

Novica o njegovi smrti je prišla iz strani pogrebnega doma Molnar Funeral Homes, ki je na svoji strani objavil njegovo osmrtnico, novica pa se je nato razširila po drugih kotičkih interneta.

Smrt njegovih oboževalcev ni blazno presenetila, saj se je Joseph dolgo boril s svojo odvisnostjo od alkohola in svoje težave tudi javno delil preko svojega Twitter profila. Težave z alkoholom so narasle do te mere, da se je moral celo umakniti od YouTuba, saj je svoj zadnji posnetek naložil sredi julija lani, nakar nove vsebine ni bilo na spregled.

Samo nekaj mesecev po zadnjem naloženem YouTube videu se je na X-u pojavila temačna slika njegove trenutne situacije, saj se ga je Joseph konec novembra tako zapil, da je bil prepeljan urgenco in v krvi je imel takšno količino alkohola, da je v bistvu mali čudež, da je sploh preživel.

Bližnje srečanje s smrtjo ga ni izučilo in s popivanjem je nadaljeval tudi v letu 2023. Maja je bil spet pripeljan na urgenco, tam pa so tudi odkrili vnetje trebušne slinavke.

Tudi to mu alkohola ni zagnusilo in še vedno se je boril s svojimi demoni, čeprav je bila njegova zadnja objava na Twitterju konec novembra vsaj malce vzpodbudna: zapisal je, da se zdaj do konca zapije samo 2-3x mesečno, medtem ko se je prej tako napil vsak teden. K temu je dodal, da njegov YouTube kanal še ni mrtev in da se bo vrnil na sceno takoj, ko se bo zmožen držati vsaj nekega približnega urnika.

Žal se to zdaj ne bo nikoli uresničilo, saj je vojno proti alkoholu na koncu izgubil. Zaradi alkohola v ZDA letno življenje izgubi okoli 140.000 ljudi, ti procenti pa vsako leto samo naraščajo.

YouTube kanal Mitten Squad je postal popularen na račun svoje unikatne vsebine, ki je bila ustvarjena znotraj franšiz Fallout in Elder Scrolls. Joseph se je pri snovanju videov lotil posebnih izzivov, ki so verjetno marsikakšnemu igralcu padli na pamet, a nihče ni bil tako nor, da bi šel svoja vprašanja tudi preveriti v praksi. Tako smo dobili posnetke, ki so odgovorili na vprašanja tipa: “Ali lahko preigraš Fallout 3 brez premikanja kamere?”, “Ali lahko preigraš Fallout 4 kot dojenček?” in “Ali lahko preigraš Fallout 3, brez pogovarjanja z drugimi?”.

Vsi ti posnetki so zahtevali ure in ure igranja, zato so res vsebina, ki je ne najdeš nikjer drugje, zato niti ni čudno, da so nabrali milijone ogledov, sam kanal pa si je prislužil 1,41 milijona sledilcev. Njegov zadnji izdani video nosi naslov “Ali lahko preigraš Fallout 4, medtem ko so odvisen od vseh drog?”, ta pa je v enem letu nabral 1,3 milijona ogledov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime