Hekerji so se dokopali do PC verzije igre Spider-Man 2

Hekerski vdor na strežnike razvijalca Insomniac Games je bil tako velik, da se še danes čutijo popotresni sunki. Med javno objavljenimi podatki smo naprej dobili vpogled v vse igre tega razvijalca za naslednjih deset let, hkrati pa je bila iz strežnikov odtujena koda iger, ki so trenutno še v razvoju in so zaenkrat daleč od izida.

Tako je nekaterim uspelo pognati zgodnjo verzijo igre Wolverine, ki ima zaenkrat napovedan izid šele v 2025 in čeprav je to zaenkrat napovedana kot ekskluziva za konzolo PlayStation 5 je nekdo očitno že delal na PC verziji, ki je bila dejansko igralna, čeprav seveda še daleč od dokončane.

Hekerji pa so se hkrati dokopali do PC verzije igre Spider-Man 2, ki je izšla letos oktobra in čeprav ne dvomimo, da bo stvar slej kot prej izšla tudi na računalnikih, saj se je enako zgodilo za prvi del in njegov samostojni dodatek Miles Morales, smo od PC verzije najverjetneje oddaljeni še nekje dve leti. Vendar pa je Insomniac Games nekaj dela na predelavi že spočel in na spletu so se tako pojavile slike PC verzije igre, ki je sicer še nedokončana, saj ji manjkajo nekatere datoteke, nujno potrebne za delovanje.

Spider-Man 2 PC Port – more DEV footage 

Vendar pa dejstvo ostaja, da je zadeva do določene mere igralna in tisti, ki so stvar potegnili iz interneta in imajo nekaj programerskega znanja so že začeli delati na popravkih in optimizaciji. Dvomimo sicer, da jim bo uspelo pripeljati razvoj računalniške inačice do takšnega stanja, da jo bo moč od začetka do konca preigrati brez enormnih hroščev, a bizarno je že to, da nekdo PC verzijo igre, ki jo je založil Sony, igra že dobra dva meseca po njenem originalnem izidu na PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime