Super Mario Sunshine dobiva na PC-ju neuradni dodatek

11 let stara igra Super Mario Sunshine je originalno izšla na konzoli GameCube in tako kot vsa Nintendova lastnina ni nikoli doživela uradne predelave za PC. V bistvu se na Sunshine danes gleda kot na nekakšno črno ovco Mario franšize, saj je igra uvedla nekaj zanimivosti kot je denimo spiranje umazanije preko hrbtne pumpe, ki nas je nato lahko tudi dvignila v zrak za prečkanje raznih platformskih izzivov, vendar pa splošno gledano to ni bil preveč zabaven naslov. To lahko potrdim tudi sam, saj sem zadevo poskušal igrati leta nazaj in spomnim se, da je bila to ena težjih Mario iger, ki me je velikokrat pustila frustiranega zaradi nerodnih igralnih mehanik.

A tudi manj priznani deli raznih franšiz vsebujejo svojo skupnost oboževalcev in tako kot nekateri za Dark Souls 2 trdijo, da jim je to še danes najljubša igra izpod razvijalca FromSoftware, tako imamo tudi na Nintendove bregu zveste oboževalce Sunshina.

Nekaj od teh se je združilo v programersko ekipo, ta pa že štiri leta izdeluje svoj lastni dodatek, ki nosi podnaslov Eclipse. Za tega je že dolgo nazaj izšel demo, razvijalec pa se je zdaj odločil ta demo prenoviti in zraven spočeti tudi svež napovednik, ki ima zapostavljen tudi uraden datum izida polne verzije moda.

Super Mario Eclipse s sabo prinaša povsem nove stopnje in možnost igranja preko drugih junakov kot so Luigi in Yoshi. Demo nam omogoča preigravanje štirih različnih stopenj, pobiranje različnih kovancev in spopadanje z novimi nasprotniki, vse to pa spremlja glasbena podlaga, ki je bila ustvarjena specifično za ta mod.

Eclipse si lahko prenesete iz sledeče povezave in za igranje bo treba malce zavihati rokave. Najprej boste morali namestiti emulator Dolphin, nakar boste potrebovali še kopijo originalne igre Super Mario Sunshine, ki jo je treba pretvoriti v datoteko ISO. To je v bistvu to in če imate vsaj malce bolj moderen PC potem pri poganjanju demo verzije ne bi smeli imeti prevelikih težav.

Polna verzija moda, ki bo vsebovala veliko več raznolike vsebine je zaenkrat napovedana za 30. junij 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime