Pretočni servis Amazon Prime Video dobiva oglase

Prvotni namen pretočnih servisov je bila ločitev od kabelske televizije, ki je gledalca rada preplavila s celim kupom nadležnih oglasov, ki jih je bilo pač treba trpeti, saj druge opcije gledanja včasih ni bilo. To je bila tista največja privlačnost Netflixa, ki jo je ta dolgo ponujal, a nato so se na trg pretočnih servisov začeli riniti vsi, dobički so upadli in zato so zdaj vsi ti največji igralci začeli v svojo ponudbe riniti tudi oglase.

To se bo zgodilo tudi za Amazonov lastni servis Prime Video, ki je že dolgo prisoten tudi v Sloveniji, a bo z začetkom naslednjega leta začel zlagoma spreminjati svojo finančno politiko. Spremembe se bodo najprej zgodile v ZDA, kjer trenutno naročniki plačujejo 14,99 $ dolarja mesečno in ta cena bo ostala nespremenjena, vendar pa bo od 29. januarja 2024 ob njej treba trpeti oglase.

Amazon je svojo novo ponudbo oznanil v e-mailu, ki ga je poslal vsem svojim naročnikom in v njem dodal, da bo sama ponudba ostala nespremenjena, tako da bodo naročniki še vedno lahko dostopali do enake vsebine kot prej, a da bodo to pač zdaj prekinjale reklame, ki pa bodo manj vsiljive kot pri drugih ponudnikih. Brez skrbi: še vedno lahko uživate v Prime Video vsebini, brez da bi za to morali trpeti oglase, a za takšen privilegij bo seveda potrebno doplačilo: Američani bodo za enako izkušnjo kot v 2023 morali v 2024 primakniti še ekstra 2,99 dolarja, kar posledično mesečni izdatek nato približa 19 $.

Kot rečeno, spremembe glede cene se bodo najprej zgodile v ZDA, a v začetku 2024 prihajajo tudi v države kot so Kanada, Nemčija in Združeno kraljestvo, temu pa bodo nato sledile Francija, Italija, Španija, Mehika in Avstralija. Slovenija med temi državami še ni bila omenjena, a očitno je, da želi Amazon te cene hitro razširiti po celem svetu, zato ne bi bili preveč presenečeni, če bo nova cenovna politika še pred pomladjo 2024 začela veljati tudi pri nas.

Več o spremenjenih cenah si lahko preberete na Amazonovem uradnem blogu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime